We spelen uit dus…

We spelen uit dus…

Westzaan 2 (zon)

4 - 2

Schoten 3 (zon)

43'
Assist: Sjors Pelser
60'

Competitie

4e klasse 03

Datum

17 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

P. Volkers

Accommodatie

Sportpark Zuideinde
Zuideinde 150
1551EM
WESTZAAN
tel. 075-6353266

Voor de 3e uitwedstrijd op rij is het opmerkelijk hoe weinig spelers Schoten 3 op de been kan brengen. De redenen van afwezigheid variëren dan wel weer, vakantie, geblesseerd, werk of een afmelding op zondagochtend met een griepje. Zodoende is het mazzel dat Schoten 2 vrij is en dat Thomas en Kevin bereidt zijn mee te spelen, zodat er toch 13 spelers aanwezig zijn bij Westzaan uit.

Het eerste halfuur van de wedstrijd verloopt bijna net zoals de voorbereiding. Genoeg spelers vinden is niet altijd even gemakkelijk, elkaar in het veld dan nog is vinden blijkt het eerste halfuur helemaal een opgave. Westzaan oogt fitter, scherper en willen voor iedere bal strijden, iets wat bij Schoten het eerste halfuur niet te zien is.

Zodoende is het dan ook niet verrassend dat Westzaan na een kwartier spelen op 1-0 komt. Jordy probeert voor zijn man te komen en dan bal af te pakken, helaas mislukt dit, waardoor de spits door kan draaien en de bal binnendoor steekt naar de buitenspeler, in eerste instantie redt Samil nog de 1 tegen 1 situatie, maar in de rebound is ook hij kansloos, 1-0!

Niet veel later lijkt een bal naar Niemandsland van Westzaan voor Schoten te worden, echter reageert er niemand behalve een Westzaan speler. Deze pikt de bal op, loopt Samil voorbij en schuift de bal in het lege doel, 2-0!

Met meer geluk dan wijsheid houdt Schoten de 10 minuten hierna stand, totdat de bal in het zestienmetergebied wederom goed valt voor een speler van Westzaan en er na 30 minuten een stand van 3-0 op het scorebord staat.

Het laatste kwartier van de 1e helft komt Schoten dan eindelijk iets beter in het spel en maakt vlak voor rust de aansluitingstreffer. De bal wordt van de linkerflank via Sjors verlegd naar de rechterflank waar Quincy de bal in het zestienmetergebied aanneemt en diagonaal uithaalt, 3-1!

Deze goal heeft ervoor gezorgd dat Schoten toch de kleedkamer ingaat met het gevoel dat het de boel in de 2e helft nog kan rechtzetten.

Toch blijkt in minuut 46 dat dit gevoel onterecht is, als een speler van Westzaan zo door het centrum voor Samil opduikt en direct na rust de 4-1 aantekent.

Tijd voor Schoten om het e.e.a. om te zetten. Er gaat meer 1 op 1 worden gevoetbald in de hoop dat dit nog iets kan gaan opleveren. En die hoop wordt rond het uur spelen groter als Tom de bal richting de diepgaande Kevin speelt, die geeft de bal in een keer door naar Quincy die zijn tweede van de middag binnenschiet, 4-2!

Na deze goal verandert er het een en ander in het veld. Er wordt door 2 ploegen veel strijd geleverd, wat resulteert in bikkelharde duels, echter besluit de scheidsrechter zelden te fluiten, wat aan weerszijden voor irritatie zorgt. Zo ontsnapt Nick wellicht aan een rode kaart als de scheidsrechter eerst het spel laat doorgaan na een overtreding op Kevin, de spits hierdoor alleen voor Samil verschijnt en Nick hem van achteren neerhaalt, echter vond de scheidsrechter ook dit niets. Wie wel het veld moet verlaten is Tom. Niet voor een overtreding, want hiervoor wordt niet gefloten, maar voor commentaar. Als Tom vervolgens zegt speel maar lekker door, ik blijf toch in het veld, besluit de scheidsrechter weer verder te spelen.

Het verder spelen duurt echter niet meer zolang, want na 35 minuten in de 2e helft wordt er ineens afgefloten voor het einde. Als Branco verhaal gaat halen waarom die nu al affluit is het commentaar van de scheidsrechter: “wil je vechten dan?”

Zo gaat Schoten voor de 3e uitwedstrijd op rij met 0 punten weer naar huis. Valt er nog iets positiefs te vermelden? Jazeker, volgende week spelen we weer thuis, gemiddeld hebben we dan 6 wisselspelers.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!