Publiek de grote winnaar - Schoten

Publiek de grote winnaar

Publiek de grote winnaar

Schoten 2 (zon)

4 - 4

Velsen Rkvv 5

Barry Vredenberg (vrije trap)
44'
Assist: Tom Jacob
55'
Tom Jacob (penalty)
80'
90'

Competitie

4e klasse 03

Datum

2 oktober 2022 12:00

Scheidsrechter

R. Ket

Accommodatie

Sportpark Vergierdeweg
Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

vv Schoten 2 – Velsen 5

Alhoewel de vrijdagtraining werd afgelast wegens ziekte, blessures, werk, misselijkheid, vakanties en andere activiteiten is het trainer Ket toch weer gelukt om een team op de been te brengen. Op zaterdag heeft een groot deel van de ploeg aan de teambuilding gewerkt bij Paintball Spaarnwoude (Tim, top geregeld) waardoor een gretig team zonder sterkhouders Sjors (op reis), Nick (vakantie) en Daniel (blessure) aan de aftrap verschijnt.

Met Tom die de rol van Daniel achterin overneemt speelt Schoten geduldig en zoekt naar de openingen in de verdediging van Velsen. De wedstrijd gaat gelijk op maar Schoten heeft het meeste balbezit en is vaak te vinden rondom de 16 meter van Velsen. Het lukt alleen niet om tot grote kansen te komen. De aanvallen lopen stuk in de drukte, de schoten zijn niet zuiver en uit een van de vele corners worden geen grote kansen gecreëerd. Aan de andere kant komt Velsen af en toe tot een uitbraak maar nog zonder gevaar. Dat verandert als Jordy een bal door het midden speelt en deze onderschept wordt door Velsen. Schoten schakelt niet goed om en Velsen speelt snel over en rond af. 0-1. Niet veel later wordt Tom onder druk gezet door een aanvaller van Velsen. Hij wilt hier onderuit komen door het spel via Jeremy te verleggen maar heeft niet door dat een tweede Velsen aanvaller zich heeft aangesloten. De bal wordt onderschept en binnengeschoten. 0-2.

Schoten recht de rug en heeft door dat er een tandje bijgeschakeld moet worden. Er wordt geconcentreerder gespeeld en gezocht naar de aansluitingstreffer. Een van de aanvallen kan alleen door een overtreding gestopt worden. Barry heeft zijn huiswerk gedaan en laat zien hoe je scoort uit een vrije trap. Hij geeft Tom de instructie om de bal op hem breed te leggen en schiet hard, laag en beheerst de bal in de linkeronderhoek. 1-2!

Vlak hierna fluit de scheidsrechter voor de rust en wordt de kleedkamer, door sommige flink discussiërend, opgezocht. Een mooie plek om de zwakke plekken te benoemen, wat op elkaar te zeuren en een strijdplan voor de tweede helft te maken. Conclusie: we moeten er één meer maken dan Velsen.

In de tweede helft gaat Schoten door met het bestoken van de vijandelijke goal. Er wordt aanvallender gespeeld en onder andere Tim, Jorrell, Quincy en Michel zijn regelmatig dicht bij een goal. Een aanval over rechts wordt door Michel voorgegeven en gaat vlak voor de goal langs, het lukt Tim net niet om de bal op de achterlijn bij zich te houden waarna Velsen binnen 5 seconde voor Jeremy staat. De aanvaller lobt de bal behendig over hem heen en tegen de verhoudingen van de tweede helft in is de stand 1-3.

Deze goal ontmoedigd Schoten niet en het is Quincy die met zijn dreiging en snelheid opstaat. Behendig schiet hij de bal op goal (of was het een voorzet?) en deze vliegt binnen bij de tweede paal. Jorrell zegt de bal nog aan te raken maar de VAR en zijn vader ontkennen dit. 2-3!

Het vertrouwen groeit, Tom schuift vaker in als laatste man en Jordy gooit de verdediging op slot. De geel-zwarte (die in het wit-blauw spelen) weten Jorrell te vinden in de 16 meter, behendig draait hij weg bij zijn tegenstander die geen andere optie ziet dan hem neer te halen. Penalty! Tom heeft deze goal in zijn hoofd al vaak gemaakt tegen Young Boys en laat in de praktijk zien dat dit effect heeft en schiet de bal kalm binnen. 3-3!

De 3-3 kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Noodgedwongen moesten er een aantal wissel plaats vinden; Barry was geblesseerd, Nigel was een beetje moe en Bakker vond het na vijf minuten spelen genoeg geweest. Daniel, die vandaag trainer Ket assisteerde, is uiteraard niet alleen in het veld de beste maar ook langs de lijn. Hij voerde direct een aantal tactische wijzigingen door. Geïnspireerd door Thomas Verheijdt werd Bas als extra spits ingebracht, schoof Tom door naar het middenveld en werd er 1 op 1 gespeeld. Met de support van het 1e elftal achter het doel van de tegenstander rook Schoten de overwinning. Dit alles leverde Bas twee niet te missen kansen op (voor Bas wel), een paar slappe vrije trappen en nog meer gevaar van de opkomende rechtsback Ralph.

Dat Velsen een goede counterploeg is bewijzen ze door vlak voor tijd tegen de verhoudingen in, in een vlugge uitbraak de 3-4 op het scorebord te knallen. Met nog een paar minuten op de klok was Nigel genoeg uitgerust om nog één keer alles te geven en hij levert een prima assist af. Kenneth, die twee weken geleden nog op krukken liep maar langs Lourdes is geweest, weet deze bal tegen de touwen te jagen. 4-4!

Schoten heeft veerkracht getoond en laten zien niet snel op te geven. Het publiek dat in grote getalen aanwezig was, was de uiteindelijke winnaar. Na afloop werd er door Captain Ket een bos bloemen aan de prima fluitende Jeroen Pelser uitgereikt in het kader van ‘de week van de scheidsrechter’. Jeroen, bedankt!

Op naar volgende week waar Schoten op bezoek mag bij de Kennemers.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!