Wat een kans! - Schoten

Wat een kans!

Wat een kans!

vv Zwanenburg 3

0 - 7

Schoten 2 (zon)

Donny Koning (schot)
Assist: Tom Jacob
Assist: Tom Jacob
Donny Koning (schot)
Assist: Tom Jacob
Assist: Donny Koning
Assist: Tom Jacob
Kenneth Oudemast (afstandschot)

Competitie

4e klasse 03

Datum

16 april 2023 14:30

Scheidsrechter

N.J. Olsthoorn

Accommodatie

Sportpark Zwanenburg
Populierenlaan 44
1161SP
ZWANENBURG
tel. 020-4974549

Na een weekend in Lissabon te zijn geweest en het weekend daarop vrij te zijn geweest om hiervan bij te komen, was het eindelijk weer tijd om te voetballen. Zwanenburg uit om 14:30u. Met daarbij in de wetenschap dat Schoten officieel de koppositie in handen kan krijgen en zo geschiedde.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat deze wedstrijd een eenrichtingsverkeer richting het doel van de (goede) Zwanenburg keeper zal worden. Echter duurt het toch tot ongeveer de 20e minuut voordat het 1e doelpunt valt.

Een korte samenvatting van de kansen in de eerste 20 minuten van de wedstrijd.

Donny geeft een steekbal richting Michel die randje zestien zijn schot gestopt ziet worden door de keeper.
Nigel ontvangt een lage voorzet van Ralph op 6 meter van het doel, maar kan zijn linkervoet niet tegen de bal krijgen.
Donny ontvangt een steekbal van Tom, maar ziet zijn schot gestopt worden.
Donny krijgt een vrije schietkans uit een corner op 11 meter van het doel als Nick de bal op hem teruglegt, maar zijn inzet wordt door een verdediger van de lijn gehaald.
Tom krijgt een vrije schietkans vanaf randje zestien, maar zijn schot buitenkant links belandt in de handen van de keeper.
Michel krijgt een steekbal van Nick en gaat alleen op de keeper af, echter gaat zijn lob tegen de keeper aan.
Kenneth probeert zijn 1e poging van de dag van afstand zonder succes.
Kenneth probeert zijn 2e poging van de dag van afstand zonder succes.

Dan na 20 minuten is het eindelijk raak als een steekbal van Tom richting Donny gaat die de bal diagonaal in het net schiet, 0-1!

Rond het halfuur spelen glijdt er een verdediger van Zwanenburg nogal wild door rond de middencirkel en raakt hier zelf bij geblesseerd, er wordt geroepen “bal uit!”, maar de bal belandt bij Tom op 30 meter van de goal, die schiet de bal niet uit, maar over de keeper in het net, 0-2! Er volgt een hoop geklaag en uiteindelijk is Tom goed gezind deze dag, hij was tenslotte jarig, en wordt er maar een achterbal gegeven aan Zwanenburg. Schoten staat nog een beetje te slapen na dit moment, want uit deze achterbal komt de 1e grote kans voor Zwanenburg, waarbij de aanvaller van hen een vrije doortocht richting Jeremy heeft, maar zijn inzet naast ziet gaan.

Kenneth probeert zijn 3e poging van de dag van afstand zonder succes.

De 0-2 valt toch nog vlak voor rust als Nick de bal verovert van de laatste man van Zwanenburg, de bal valt tussen Nick en de keeper in, waarbij de tackle van Nick ervoor zorgt dat hij het duel wint en de bal al zittend tergend langzaam richting het doel van Zwanenburg ziet gaan en over de lijn ziet eindigen, 0-2!

Een minuut later wordt het zelfs 0-3 als Donny een steekbal geeft richting Michel die de keeper voor de 3e maal deze middag kansloos laat!

Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde.

Een lange bal van Daniel richting Tom aan de rechterkant zorgt er direct voor dat het helemaal open ligt bij de Zwanenburg verdediging. Tom geeft de bal laag voor aan Donny, die hiermee een niet te missen kans krijgt, 0-4!

Kenneth probeert zijn 4e poging van de dag van afstand zonder succes.

Jorrell is inmiddels ook in de ploeg gekomen en heeft wel zin in een doelpuntje. Eerst mist hij nog een opgelegde kans als Donny de bal breed legt op hem, maar hij volgens zichzelf “niet uitkwam met z’n stappen”. Daarna besluit Donny Jorrell maar met een hoge voorzet te bedienen en dit heeft meer succes, want zijn kopbal is onhoudbaar voor de keeper, 0-5!

Kenneth probeert zijn 5e poging van de dag van afstand zonder succes.

De 0-6 komt ook op naam van Jorrell, echter is dit keer Tom de aangever uit een corner, perfect weggelegd op het hoofd van Jorrell, die hard inkopt!

De volgende corner levert weer een mega kans op. Dit keer is het Nigel, die dit seizoen op 0 doelpunten nog staat, zijn schot van 10 meter van het doel gaat ver naast.

Kenneth probeert zijn 6e poging van de dag van afstand zonder succes.

En dan eindelijk, Kenneth ontvangt een kaats van Jorrell, schiet voor de verandering een keer van afstand, de bal wordt licht aangeraakt door een Zwanenburg verdediger en belandt onderkant lat achter de keeper, 0-7!

Dit is tevens de eindstand. Schoten pakt de koppositie en moet deze plek nog 4 wedstrijden zien vast te houden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!