Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

Na de overwinning bij Het Amsterdamsche Bos was het vertrouwen groot binnen Schoten 2. Dit was niet alleen te merken aan het feit dat er maar liefst 18 man op de lijst stonden vrijdag (oké zaterdagmiddag waren dit er traditie getrouw alweer 16), tevens was bijna iedereen voor 11:00u al aanwezig. Trainer Ket had dus eindelijk een luxe probleem om de basis te bepalen. Dat er dan jongens op de bank belanden die er de afgelopen tijd wat minder vaak waren op vrijdag en zondag is dan begrijpelijk te noemen. Echter is het onbegrijpelijk te noemen dat niemand van de wissels bereidt is om te vlaggen, ook dit mag trainer Ket zelf doen.

Over naar het veld, want de wedstrijd is pas 2 minuten bezig als Ihsan een 100% kans krijgt voorgeschoteld als Tom aan de rechterkant zijn tegenstander passeert, de bal terug legt op Ihsan die vanaf 11 meter vrij kan inschieten, zijn rollertje gaat echter naast.

Ook de volgende kans na een kwartier spelen is voor Schoten, een schot van Tom gaat langzaam voorbij de keeper en belandt op de binnenkant van de paal en stuitert weer het doel uit, echter is Kenneth er als de kippen bij, loopt een extra meter om de bal niet met links te hoeven schieten, maar deze keuze besluit helaas de verkeerde, zijn schot met rechts ziet hij op de paal eindigen.

Na deze kans wordt het spel van Schoten rommelig en wordt er vooral uitgeblonken in balverlies. Westzaan profiteert hier optimaal van als zij de bal veroveren op de helft van Schoten en middels een snelle omschakeling met 3 à 4 passes ineens alleen voor Jeremy verschijnen en de bal netjes langs hem heen schieten, 0-1!

Het antwoord van Schoten volgt gelukkig snel als Tom de bal vanaf de rechterkant diep geeft richting Kenneth, deze is sneller als zijn tegenstander én sneller als de uitkomende keeper bij de bal, echter torpedeert laatstgenoemde Kenneth met bal en al en gaat de bal op de stip. Tom gaat achter de bal staan en schiet deze onhoudbaar binnen, 1-1!

Rond het halfuur spelen komt Schoten zelfs op voorsprong als Kenneth een corner hoog richting de 2e paal schiet, Stephan springt hoger als iedereen en knikt de bal keurig binnen, 2-1!

Na deze goal wordt het tijd voor judo. Bakker en zijn directe tegenstander zijn in een waar judo gevecht belandt, goed nieuws, Bakker wint deze strijd! Slecht nieuws, Bakker krijgt terecht de gele kaart, 10 minuten eruit! Met een man minder duurt het 3 minuten of Westzaan komt ietwat gelukkig op gelijke hoogte. Een afstandsschot probeert Bas met z’n hoofd tegen te houden, echter verandert de bal dusdanig van richting dat Jeremy kansloos is en de bal langzaam in het doel rolt, 2-2!

Rust. Tijd voor vier wissels.

Waar Ihsan in de 1e helft na 2 minuten een 100% kans kreeg is het nu de beurt aan Jorrell. Een schot wordt geblokt door een Westzaan verdediger en belandt zo voor de voeten van Jorrell die van een meter of 6 van de goal de bal voor het inschieten heeft, echter gaat zijn schot recht op de keeper af.

Niet veel later krijgt hij een herkansing als een hoge bal richting het strafschopgebied van Westzaan slecht verwerkt wordt door de verdediging van Westzaan en zo voor zijn voeten valt, echter is het resultaat hetzelfde: recht op de keeper af.

Niet veel later is het aan de andere kant wel raak als Quincy rond de middenlijn een bal onder zijn voet wilt aannemen, dit gaat mis en Westzaan verovert de bal, wederom met een pass of 3 krijgt een speler van hen een vrije schietkans van een meter of 20, deze eindigt over Jeremy heen in het net, 2-3!

Zijn er daarna nog kansen voor Schoten? Jawel, Donny is er dichtbij, maar zijn schot van een meter of zestien met links eindigt op de voeten van de keeper, ook diverse scrimmages voor het doel zorgen voor gevaar, helaas allen zonder dat de keeper wordt verschalkt en dit zorgt bij een enkeling voor frustratie.

Een trappende beweging richting de keeper die de bal al heeft, een duw aan een verdediger van Westzaan, een andere speler nog achterna rennen. Trainer Ket doet het juiste, Jorrell mag weer naar de kant, dit hoort niet op een voetbalveld thuis. Waar de rest van het team zich distantieert van wat hier gebeurd, wordt het nog het een en ander geroepen over het veld, tijd voor een kleine afkoelingsperiode door de beste man van het veld vandaag, scheidsrechter Pelser.

Het restant wordt nog uit gevoetbald, maar Schoten verliest vandaag, voor de tweede maal dit seizoen, terecht van Westzaan. Of verloor het eigenlijk meer van zichzelf? Dat antwoord komt volgende week, uit bij Velsen.