Wolff en Dekenlaan 144
1985HT
DRIEHUIS NH
tel. 0255-513768

Vandaag stond op papier de topper tegen Velsen 5 op het programma, de nummer 3 van de ranglijst tegen nummer 2 Schoten. Schoten 2 zat weer ruim in de spelers, zodoende kon Barry aansluiten bij Schoten 3, die wat minder ruim in de spelers zaten deze zondag en kon Bas besluiten alleen in hoge nood te moeten invallen. De grote vraag was deze dag, hoe zou Schoten voor de dag komen na de nederlaag van vorige week?

Het antwoord daarop volgde al snel in de wedstrijd als Daniel na 2 minuten spelen een lange bal zo in de voeten van de laatste man van Velsen speelt, deze had echter geen rekening gehouden met een afjagende Donny, die hem zo de bal afsnoept en alleen op de keeper afgaat, beheerst kiest hij een hoek uit en zet Schoten zo op 0-1!

Na een kwartier spelen volgt de eerste wissel al aan Schoten zijde. Raymond het van tevoren nog aangegeven vandaag eindelijk volledig fit te zijn, echter na een kwartier spelen is een val op zijn linkerrib de reden om het veld te moeten verlaten.

Het eerste gevaar van Velsen ontstaat door “de Bakker van Velsen” als een verre inworp over Jordy en zijn tegenstander heengaat, Daniel ziet de bal te laat, waardoor deze doorschiet naar Sjors en zijn tegenstander. De speler van Velsen vindt de bal als eerste en haalt direct uit van een meter of 7, echter houdt Jeremy met een katachtige reflex zijn doel schoon.

Niet veel later volgt wederom een kans voor Velsen als een lange uittrap van de keeper slecht verwerkt wordt door de verdediging en zo bij de rechtsbuiten van Velsen belandt, deze krijgt een vrije doorgang zo richting Jeremy, maar zijn inzet gaat net naast.

Ook Schoten is dichtbij een treffer als Quincy vanaf de rechterflank een voorzet geeft die precies op het hoofd van Sjors belandt, zijn kopbal zeilt echter millimeters over de kruising heen.

De laatste kans van de 1e helft is toch weer voor Velsen als Daniel een een-twee op de helft van Velsen wilt aangaan met Sjors, echter verovert Velsen de bal en zoeken zij direct hun snelle rechtsbuiten op, deze omspeelt de Schoten verdediging en heeft alleen Jeremy nog voor zich, hij kiest er deze keer voor om de bal te stiften en ziet tot opluchting van Schoten de bal wederom naast gaan.

In de rust zet Schoten het een en ander om en dit zorgt eigenlijk er voor dat Schoten een perfecte 2e helft speelt.

De 2e helft speelt zich grotendeels af op de helft van Velsen en het is wachten totdat Schoten de 2e goal van de dag zal maken. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft lukt dit als Nick een een-twee met Sjors wilt aangaan rond het strafschopgebied van Velsen, echter kiest Sjors ervoor om de bal niet te kaatsen naar Nick, maar richting Michel. Deze heeft een afgemeten voorzet richting Quincy in huis, die de bal volleert richting de verre hoek en hiermee de keeper kansloos laat, 0-2!

Na deze goal blijft Schoten druk geven en 10 minuten later is het wederom raak. Nick ontvangt de bal in het strafschopgebied van Velsen, waar iedereen verwacht dat Nick zelf zal schieten, kiest hij ervoor om de bal terug te slepen, hierdoor laat hij een inglijdende Velsen verdediger kansloos, en geeft hij de bal breed richting Donny die zijn tweede van de dag maakt, 0-3!

Waar Sjors in de tussentijd de lat heeft geraakt en een inzet van de lijn gehaald heeft zien worden is het laatste woord van de dag aan Michel. Een afvallende bal wordt door Michel zelf opgepikt, maakt een een-twee met Nick en laat met een verwoestende streep van een meter of 20 de keeper voor de vierde maal deze middag kansloos, 0-4!

Schoten 2 heeft laten zien dat vorige week gezien moet worden als een incident en krijgt de komende 2 weken even rust.