2141VA
VIJFHUIZEN
tel. 023-5581574

We staan aan de start van het seizoen 2015/2016 als Jasper Ketting samen met Milko Pieters een 6-tal jongens van DSK binnenhaalt voor de selectie van Schoten. De een blijkt wat sterker als de ander, maar allen zijn ze zo goed als zeker een welkome versterking voor de selectie van Schoten. Nu zo’n 7 seizoenen later is daar alleen nog de “oude tandem” van DSK van over, Michel van Die en Jorrell de Boo en dat deze tandem nog niet versleten is bleek vandaag uit bij DSOV.

DSOV had voorafgaand aan dit duel net zoveel verliespunten als Schoten, echter staan zij toch 4 plaatsen onder Schoten, omdat ze nog 3 wedstrijden moeten inhalen.

Het begin van de wedstrijd is aftastend van beide kanten en het is wachten op de eerste kans, deze ontstaat na ongeveer een kwartier spelen als een afstandsschot van DSOV met een lastige stuit wordt gered door Joost, echter valt de rebound precies voor de voeten van de spits van DSOV, maar wonder boven wonder wordt zijn inzet van 5 meter met een katachtige reflex door Joost gered.

Drie minuten later krijgt ook Schoten zijn eerste kans van de wedstrijd als Michel alleen op de keeper afgaat, echter gaat zijn schot recht op de keeper af en kan deze makkelijk redding brengen.

De wedstrijd is nu duidelijk ontbrand en op ieder vlak lijken de teams aan elkaar gewaagd. Een lange bal van DSOV wordt door Jordy uitgekopt. Branco vlagt. Uitbal voor Schoten. DSOV lichtelijk geïrriteerd hierover, maar niet getreurd ze veroveren de bal weer snel vanuit de inworp en komen in balbezit in het middenveld. Hier wordt echter iets te lang gepingeld en ze verspelen de bal aan Schoten, direct wordt Jorrell in de spits ingespeeld, die op zijn beurt Michel de diepte instuurt, wederom alleen voor de keeper besluit hij deze keer de bal maar te stiften en laat hij de keeper kansloos, 0-1!

Na deze goal krijgt Jorrell direct een grote kans op 0-2 als hij door Sjors wordt ingespeeld randje zestien, waar iedereen een een-tweetje verwacht, besluit Jorrell zelf weg te draaien met een tegenstander in zijn rug, deze lijkt hier geen rekening mee gehouden te hebben en Jorrell komt ineens vrij voor de keeper te staan, deze was snel zijn goal uitgekomen en kan ternauwernood redding brengen op Jorrell zijn inzet.

Aan de andere kant krijgt DSOV vlak voor rust ook nog een 100% kans als een listig stiftje over de Schoten verdediging wordt gespeeld, de aanvaller van DSOV schiet hard en laag richting het doel van Joost, maar deze brengt redding met zijn voeten en zorgt er zo voor dat Schoten met een voorsprong gaat rusten.

De 2e helft gaat Schoten iets anders spelen en komt Bakker als een “valse linksbuiten” binnen de lijnen.

De eerste grote kans van de 2e helft is voor DSOV als een steekbal richting de rechtsbuiten ervoor zorgt dat hij richting Joost kan gaan met de bal voor zich en Stephan in zijn rug. Hierdoor lijkt hij toch ietwat zenuwachtig te worden en schiet hij gehaast de bal richting de goal, gelukkig voor Schoten belandt deze op de buitenkant van de paal.

Aan de andere kant krijgt ook Schoten zijn eerste kans van de 2e helft en deze is wel direct raak. Jorrell is wederom de aangever en Michel is wederom de afmaker als hij voor de derde keer deze middag alleen op de keeper mag afgaan en hem voor de tweede maal passeert, 0-2!

DSOV probeert na deze goal meer te forceren, maar verder als veel balbezit rondom de middenlijn komen ze niet. Schoten staat compact en de verdediging, waar kersverse vader Jordy weer terug was, zit haast overal tussen.

Aan de andere kant krijgt ook Schoten nog een grote kans als deze keer Bakker besluit om Michel de diepte in te sturen. DSOV heeft van de vorige drie keer nog weinig geleerd, want wederom heeft Michel een vrije doortocht naar de keeper, net als bij de 1e goal besluit Michel het te proberen met een stiftje, maar deze keer kan de keeper wel redding brengen en blijft het 0-2.

De tandem van DSK was vandaag veranderd in de tandem van Schoten 2 en zodoende blijft Schoten meedoen voor de bovenste plekken. De komende twee weekenden even geen wedstrijden. Tijd om uit te rusten. In Portugal.