Kon. HFC zowel letterlijk als figuurlijk maat te groot voor JO10-1 - Schoten

Kon. HFC zowel letterlijk als figuurlijk maat te groot voor JO10-1

Kon. HFC zowel letterlijk als figuurlijk maat te groot voor JO10-1

Schoten JO10-1

3 - 10

Koninklijke HFC JO10-9

Competitie

3e klasse (3e fase) 17

Datum

4 februari 2023 10:30

Scheidsrechter

H.W. Steenbergen

Accommodatie

Sportpark Vergierdeweg
Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

Op de 113e verjaardag van de v.v. Schoten is JO10-1 er niet in geslaagd om een positief resultaat te behalen tegen de JO10-9 van Kon. HFC met hun enorm grootte jeugdafdeling. De bezoekers kwamen al snel op 0-1 en met een mooie kopbal op 0-2. Ook de 0-3 stond al snel op het scorebord. Een afstraffing dreigde, maar gelukkig gingen de koppies niet omlaag en kwam Schoten wat beter in het stuk voor. Een mooie aanval over de rechterzijde leverde een prima kans voor Luke op, alleen stond de keeper in de weg. Demian probeerde het met een prima schot op doel, helaas net iets te hoog en de bal verdween over de deklat. Vince kreeg nog een mogelijkheid maar ook dat leverde geen doelpunt op.

Aan de andere zijde hadden Djessie en Jilles hun handen meer dan vol aan hun behendige en balvaste tegenstanders. Soms met kunst en vliegwerk wist Nout zijn doel verder tot aan de rust schoon te houden. De tweede helft begon goed voor Schoten en na een goede voorzet vanaf rechts scoorde Demian de eerste tegentreffer. Schoten bleef hardwerken met aanvoerder Jace zwoegend vanaf het middenveld. Kon. HFC buitte het fysieke overwicht knap uit en liep soms vlot combinerend uit naar een 1-6 voorsprong. Schoten beleefde een opleving, Nout zorgde voor een mooie assist door een verre uittrap naar Jamie die voor het tweede doelpunt zorgde, daarna bleef Schoten aandringen Mick kreeg een mooie kans maar zijn schot was niet krachtig genoeg om de keeper van KHFC te verrassen. Een goed schot van Luke kwam in de rebound voor de voeten van Jamie en die tekende voor de 3-6. Even was er de hoop dat Schoten zich nog terug in de wedstrijd zou vechten, maar Kon. HFC maakte korte metten met die gedachte en liep vervolgens uit naar een 3-10 eindstand, waarbij Luke geen kans zag met een schot naast om de stand een draaglijker aanzien te geven.

Dit was tot heden de sterkste tegenstander en het was direct duidelijk dat er nog veel werk op de trainingen te verzetten is. Vrijlopen, afschermen van de bal, goed kijken naar de vrije man, strak inspelen zijn de uitdagingen die jullie met vooral veel plezier op de trainingen zullen moeten leren.

Opa van Vince

Schoten_-_KonHFC.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!