Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd van Schoten JO10-1 tegen de Kennemers JO10-2 op het programma.

Vanaf minuut een werd Schoten overrompeld door een goed voetballende tegenstander. De eerste de beste aanval van de ploeg uit Beverwijk betekende de 0-1. Een grotere achterstand werd met meer geluk dan wijsheid in eerste instantie voorkomen en Demian zorgde voor de gelijkmaker. De Kennemers combineerde er lustig op los met een aantal zeer balvaardige voorhoedespelers en wisten een grote voorsprong op te bouwen, waarbij keeper Nout nog vijfmaal de bal uit het nest moest vissen. Schoten beet niet fel genoeg van zich af en verdedigend werd er te weinig een duel aangegaan. Aanvallend stond de keeper van de Kennemers tegentreffers in de weg na schoten van op het doel van Luke, Demian, Vince en Jace en ook de dwarslat stond succes in de weg.

In de rust verving Djessie keeper Nout, en deze taak vervulde hij met enkele goede reddingen. Schoten beet de tweede helft feller van zich af, een schot van Vince net naast en Luke die opnieuw de lat trof. De Kennemers was wel trefzeker en scoorde de 1-7. Hierna nam Schoten het heft in handen, Vince scoorde de 2e goal, Demian schoot net over. Jamie scoorde de 3e,  en Luke scoorde de 4e. Jamie bracht de spanning helemaal terug door de 5e te scoren. Verdedigend werd er onder leiding van Jilles veel feller gespeeld en werd er ook door de andere medespelers flink gebuffeld.

Mick kwam net een stapje te kort om de aansluitingstreffer te maken. Luke raakte opnieuw de lat en Jamie wist uiteindelijk de aansluiting te bereiken door de 6e goal te maken. Schoten bleef jagen op de gelijkmaker en had de pech dat de scheidsrechter een overtreding van de tegenstander bestrafte met een vrije trap en hierdoor bleef de gelijkmaker uit. Het laatste woord was weer voor de ploeg uit Beverwijk en zij bepaalden de eindstand op 6-8.

Al met al een matige eerste helft, gevolgd door een tweede helft vol passie en strijd, waarbij opviel dat er duidelijk vooruitgang wordt geboekt in het fysiek, en een aantal jongens zich niet zo gemakkelijk meer de kaas van hun brood laten eten. Nu is het het de kunst om dat in het vervolg vanaf minuut 1 te doen.