... (e.d.)
Anoniem (schot)

Simon de Hoog competitie

1 april 2023 11:20

Op deze regenachtige zaterdag 1 april stonden de jongste jeugd van Geel Wit en Schoten voor de derde maal dit seizoen tegenover elkaar. Na een nederlaag en een gelijkspel was het de hoogste tijd voor de Schoten mini’s om hun vooruitgang op het Geel Wit veld ten toon te spreiden.

Met in de eerste helft Marouan op doel keek Schoten al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Schoten zocht hierna direct de aanval maar schoten van Bodhi en Shane verdwenen naast het doel. Uit een heuse scrimmage voor het doel van Schoten, was een speler van Geel Wit
de gelukkige door uit een tiental benen als enige de bal goed te raken en de 2-0 scoorde. Shane had het geluksvogeltje op z’n schouder doordat een te zacht schot door de tegenpartij in eigen doel werd gewerkt. Jacob wist met een kopbal verdedigend verder onheil te
voorkomen. Toch maakte Geel Wit snel de 3-1 en zorgde Shane met een doeltreffend schot vanaf de middenlijn voor de 3-2 ruststand. De goede verdediger Malek ging na rust het doel verdedigen. Schoten stroopte via Rens en Amadeo de mouwen eens flink op, op het middenveld. Bodhi had daarna niet veel geluk, eerst net naast, daarna een schot op de paal en een fraaie combinatie tussen de goed spelende Emi en Bodhi eindigde opnieuw tegen de paal. Marouan had pech met een schot net naast.

Gezien het spel van de mini’s met af en toe goed overspelen kon de gelijkmaker niet uitblijven. Bodhi trof eindelijk doel en Marouan zette Schoten op voorsprong 3-4. Shane schoot tegen de onderkant van de lat en de terugspringende bal was een prooi voor Bohdy en dat betekende een eindstand van 3-5.

Wat mij opviel is dat:
Jacob een stoere betrouwbare verdediger is.
Rens z’n best doet maar iets feller mag worden.
Malek als verdediger heel veel ballen verovert en ook aardig kan keepen.
Marouan aardig kan voetballen maar moet leren overspelen.
Emi zich als meisje prima staande houdt en het spelletje goed doorziet.
Shane als jongste niet bang is en een echte spits, niet weifelen maar schieten.
Amadeo steeds beter gaat spelen en ook feller wordt.
Bodhi al makkelijk een tegenstander passeert en ook oog heeft voor zijn medespelers.

Nu donderdag weer lekker en met veel lol trainen.