Een helft is genoeg

Bennebroekerweg 709
2135AA
HOOFDDORP

Vandaag stond de uitwedstrijd bij UNO op het programma. Uit Nood Ontstaan betekende, deze regenachtige zondagochtend, een dichte kantine en dus geen bakkie koffie. Een ander nood was deze zondag het beschikbare aantal spelers, het was weer is ouderwets kommer en kwel. Gelukkig waren er toch bij aanvang 12 spelers beschikbaar en in de rust werden dit er zelfs 13.

Over naar de wedstrijd, vanaf het begin was het duidelijk dat Schoten de bovenliggende partij is, UNO komt amper van eigen helft af en het is wachten op het openingsdoelpunt van Schoten. Nadat eerst Donny en Bolwijn nog een kans hebben gemist, valt de 0-1 ietwat gelukkig. Donny ontvangt de bal aan de linkerkant van het veld van Stephan en geeft een voorzet richting Michel, echter mist hij de bal, maar iedereen van UNO ook en zo valt de bal in de verre hoek zomaar binnen, 0-1!

Niet veel later is de score al verdubbeld als uit een corner van Donny de bal uit de lucht ineens voor de voeten van Ihsan valt, en iedere wedstrijd die Ihsan speelt scoort hij, dus ook vandaag, Ihsan volleert de bal richting de goal en laat de keeper voor de tweede maal kansloos, 0-2!

Voordat het 0-3 wordt mist Schoten nog enkele kansen, echter is er voor UNO geen houden aan de aanvalsdrang van Schoten en na een halfuur speler noteert Donny de 0-3 op het scorebord. Een pass vanuit het middenveld van Nigel richting Donny geeft hem een schietkans vanaf ongeveer 18 meter van de goal, met een lage schuiver in de verre hoek maakt Donny zijn 2e van deze middag.

Nog voor de rust maakt Schoten de vierde goal van deze middag als Nick zijn tegenstander afjaagt rond zijn eigen zestienmetergebied, Nick heeft een vrije doortocht richting de keeper, maar besluit de bal breed te leggen op de aangesloten Donny, echter is de pass bedroevend en lijkt de kans verkeken. Gelukkig herstelt Donny de situatie en legt hij de bal maar breed op de aangesloten Nigel, geen hattrick voor Donny, maar wel een doelpunt op naam van Nigel die de bal tegen de touwen werkt.

Vlak voor rust kan UNO wat terug doen als een pass ineens doorschiet tussen Raymond en Daniel in, echter faalt de spits van UNO als hij alleen op Dennie afgaat die knap redding brengt.

Na de rust lijkt Schoten het op 80% te willen gaan doen en is er weinig meer over van het veldspel van de 1e helft. De eerste grote kans ontstaat na een lange bal van UNO die Daniel kan wegkoppen, helaas besluit hij dit niet te doen en valt de bal over hem heen, wederom gaat de spits richting Dennie en deze keer gaat zijn schot langs hem heen, echter brengt de paal redding. Ook de rebound valt voor UNO maar dit keer staat Stephan op de doellijn om redding te brengen.

Schoten krijgt in de tweede helft nog twee kleine kansen, Nigel een vrije schietkans van 16 meter die eindigt bij de cornervlag en Donny krijgt een voorzet van Barry op maat, maar zijn schot gaat naast.

In de slotminuten van de wedstrijd krijgt UNO dan toch nog zijn eretreffer. Daniel besluit als laatste man te gaan pingelen en een pass te geven met een hakje/trucje welke totaal mislukt. De spits mag hierdoor voor de verandering weer is alleen richting Dennie toe en deze keer schiet hij wel raak, 1-4! Echter krijgt dit doelpunt een rood randje, want er ontstaat een opstootje rondom Ralph die de rode kaart ontvangt van de scheidsrechter.

De wedstrijd is ten einde. Het spelbeeld van de eerste helft zal moeten worden meegenomen naar 29 oktober als de thuiswedstrijd tegen Kennemerland op het programma. En in de tussentijd? Heeft Daniel mooi de tijd om trucjes te gaan oefenen op het speelpleintje.