Negen uit drie

Heemstede hfc 2

Donny Koning (schot)
Jorrell de Boo (intikker)
Assist: Donny Koning
Jorrell de Boo (intikker)
Assist: Donny Koning
Donny Koning (schot)
Ihsan Yazar (schot)

8 oktober 2023 12:00

R. Ket

Vandaag stond andermaal een thuiswedstrijd op het programma, Heemstede 2. Zij hadden pas een wedstrijd gespeeld en deze met 8-0 verloren van DSOV, de ploeg waar Schoten vorige week met 4-2 van had gewonnen. Dus je zou denken dat wordt een appeltje, eitje en met die gedachte moet je nooit een wedstrijd ingaan.

Want de wedstrijd is nog geen 5 minuten oud of Schoten kijkt al tegen een 0-1 achterstand aan. Een terugspeelbal van Stephan wordt niet goed weggewerkt door Joey en de bal belandt in de voeten van de rechtsbuiten van Heemstede, deze speelt de bal naar de spits die met een bekeken lob de stand op 0-1 zet.

Een vroege wake-up call voor Schoten, want er zal ook vandaag gewoon gestreden moeten worden voor elke meter.

Gelukkig wordt de aanvallende drang van Schoten groter en dit resulteert in eerste instantie in een paar “bijna” kansen. Toch is het wachten op de gelijkmaker en die komt gelukkig na zo’n 25 minuten spelen als een ingooi aan de rechterkant van het veld richting Lorenzo gaat, die geeft de bal hoog voor en de rechtsback van Heemstede schat de bal totaal verkeerd in, deze misser komt hem duur te staan, want achter hem staat topscorer Donny klaar om de bal in het net te schieten, 1-1!

Heemstede lijkt even van slag, want niet veel later wordt het 2-1 als Kenneth een bal van de linkerflank voorgeeft. De verdediger van Heemstede kopt de bal weg, echter recht in de voeten van Donny, die de bal keihard streept richting het doel en de bal onderkant lat achter de keeper ziet eindigen. Was de bal al over de lijn? Jorrell geeft aan van niet, want hij tikt de bal voor de zekerheid nog maar eventjes binnen, 2-1!

Toch komt Heemstede vlak voor rust nog op gelijke hoogte als Bas er eventjes in kleunt bij zijn directe tegenstander en hierdoor zelf het veld moet verlaten én Heemstede een vrije trap krijgt op zo’n 20 meter van de goal. En eerlijk is eerlijk, Heemstede schiet deze vrije trap schitterend en onhoudbaar binnen in de kruising, 2-2, rust.

De tweede helft heeft Schoten de wedstrijd beter onder controle en komt het al snel op 3-2 als uit een corner van Donny, de keeper van Heemstede mis zit en Mr. Intikker staat weer op de juiste plek om de bal eventjes in het lege doel te schuiven, 3-2!

Dat het gevaar vandaag van Donny kwam was wel duidelijk, want ook bij de volgende treffer is hij wederom betrokken. Een dieptebal richting Donny geeft hem een schietkans in het zestienmetergebied, deze eindigt op de vuisten van de keeper en komt weer in de richting van Donny, echter komt er nu ook een Heemstede verdediger aangestormd, die Donny vol in zijn rug loopt, penalty geeft scheidsrechter Pelser aan. Donny gaat zelf achter de bal staan en schiet onberispelijk binnen, 4-2!

Heemstede raakt gefrustreerd en laat dit duidelijk merken. Eerst is het Kenneth die te maken krijgt met de noppen van zijn tegenstander op zijn enkel, daarna ligt het spel veelvuldig stil wegens commentaar op de leiding.

De wedstrijd lijkt hierdoor een beetje dood te bloeden en dat is voor Daniel een reden om achterin maar is aan een solo te beginnen, al snel strandt deze en zo komt Heemstede ineens voor het eerst in de 2e helft in het zestienmetergebied van Schoten, gelukkig voor Daniel krijgt hij hulp van zijn medespelers en wordt het schoonheidsfoutje hersteld.

Aan de andere kant laat Kenneth even zien niet van slag te zijn van die aanslag op zijn enkel en haalt van een meter of 25 hard uit, de keeper van Heemstede kan de bal niet klemmen en de rebound valt precies voor de voeten van Ihsan, dit buitenkansje laat hij, zoals hij wekelijks ziet van zijn voorbeeld Tadic, niet onbenut, 5-2!

De wedstrijd is ten einde en Schoten blijft ongeslagen, op naar UNO volgende week!