“Jullie zijn sterker geworden”

Velsen Rkvv 4

Nick van der Zwaan (afstandschot)
Assist: Sjors Pelser
Donny Koning (schot)
Assist: Sjors Pelser

24 september 2023 13:00

L. Uijtendaal

Sportpark Driehuis
Wolff en Dekenlaan 144
1985HT
DRIEHUIS NH

Vandaag stond dan eindelijk de 1e competitiewedstrijd op het programma, Velsen uit. De voorbereiding was wisselend gegaan, veel goals gemaakt, veel tegengoals, dus het was afwachten hoe Schoten vandaag voor de dag zou komen.

Trainer Ket zit nog in het buitenland, Bakker, Branco, Quincy en Ishan hadden zich tijdig afgemeld en de geblesseerde Jeremy pakte vandaag de vlag in de hand. Zodoende bestond de groep vandaag uit 14 man.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd is na 1:30 minuut spelen, Tom wordt vastgehouden, geeft dit aan bij de scheidsrechter, maar die geeft hier geen vrije trap voor, echter krijgt Tom wel een gele kaart van de leidsman, voor commentaar. ’T Zal toch niet zo’n middag worden hè…

Gelukkig niet, want Schoten komt ook met een man minder het eerste kwartier niet in de problemen. Zelf komt Schoten wel af en toe in de buurt van het doel van Velsen, maar veel verder dan wat corners komt Schoten nog niet.

Na een halfuur spelen komt Schoten op 0-1 als Michel de bal bij de tweede paal ontvangt. Hij houdt het overzicht en legt de bal af op Sjors, die de bal op zijn beurt weer aflegt op Nick, die laat met een geplaatst schot over de keeper heen van een meter of 20 de eerste goal van de middag aantekenen, 0-1!

Vlak voor rust krijgt Velsen zijn eerste grote kans van de wedstrijd als uit een corner van Schoten een snelle counter plaatsvindt, de overtal situatie wordt goed uitgespeeld en de linksbuiten van Velsen komt vrij voor Donny, gelukkig voor Schoten houdt hij met een katachtige reflex zijn doel schoon en gaan we de rust in met een 0-1 voorsprong.

Na de rust heeft Schoten de touwtjes duidelijk in handen en ontstaat de eerste grote kans van de tweede helft al na 5 minuten spelen voor Jorrell. In een scrimmage voor het doel ontvangt hij de bal op zo’n 5 meter van de goal, al liggend met zijn tegenstander in de buurt gaat de bal er wonder boven wonder niet in als zijn schot in de handen van de keeper eindigt.

Niet veel later ontstaat de volgende kans voor Schoten als Tim een afgemeten voorzet krijgt van Kenneth, zijn kopbal op een meter of 8 van het doel werd een uitbal.

Tim staat niet bekend als goede kopper, daarentegen Jorrell wel. Het is dan ook verrassend als hij een voorzet van Donny niet binnen knikt, maar zijn kopbal net naast ziet eindigen, weer een kans verkeken.

Dan is het tijd voor de andere voorhoede speler van de 2e helft, Michel, om zijn eerste kans van de wedstrijd te krijgen. Na een steekbal van Sjors heeft hij een vrije doortocht richting de keeper, helaas is zijn stift niet hoog genoeg en kan de keeper redding brengen.

Dan maar weer een steekbal naar een andere voorhoede speler geven zal Sjors gedacht hebben als hij niet veel later de bal ontvangt van Bolwijn die zijn zoveelste duel won. Ditmaal gaat de pass van Sjors richting Donny die sneller is als zijn tegenstander en ook de keeper kansloos laat met een hard en laag schot, 0-2!

De uitslag had niet veel later nog hoger kunnen uitvallen als een corner bij de tweede paal in de voeten van Ralph eindigt. Deze gooit er even een trucje (Aka?) uit en gaat zo langs zijn tegenstander, hij legt de bal goed om uit te halen, waar de bal vervolgens is geëindigd zullen we niet vertellen, om deze actie niet te verpesten.

In de slotminuten krijgt Donny nog een laatste kans om de 0-3 te maken, na ditmaal een steekpass van Michel. Echter volgt er een zeer knappe redding van de keeper op zijn schot en blijft de stand 0-2.

Na afloop kreeg Schoten de complimenten van Velsen en vonden zij ons beter als vorig jaar. Of Dat daadwerkelijk zo is zullen we volgende week kunnen zien is de thuiswedstrijd tegen DSOV.