Beetje rommelig

DSOV 3

Jorrell de Boo (intikker)
Donny Koning (schot)
Donny Koning (intikker)
Jorrell de Boo (intikker)

1 oktober 2023 12:00

R. Ket

De melding in de Whatsapp groep was duidelijk, tussen 11.00u en 11.15u aanwezig. Dan weer de Teamy App, dan weer Whatsapp, voor Ralph is het allemaal niet meer te volgen, die kwam dan ook ruim een half uur te laat. Dan waren er nog een paar geblesseerden bijgekomen, maar daarentegen was Raymond wel weer beschikbaar. Zodoende waren er deze zondag 14 (redelijk) fitte spelers aanwezig.

Het rommelige gebeuren van voor de wedstrijd werd meegenomen de wedstrijd in. Veel balverlies en weinig kansen, gelukkig deed DSOV hetzelfde. Het was dan ook niet verrassend dat uit een doodspelmoment het eerste gevaar van de wedstrijd kwam, een vrije trap van Donny eindigde op de paal.

Kort hierna komt Schoten toch op 1-0 als Michel de bal aan de linkerkant van het veld ontvangt naar binnen snijdt en uithaalt, zijn uithaal weet de keeper nog weg te stompen echter wel recht in de voeten van Jorrell die de bal in het lege doel schuift, 1-0!

Rond het halfuur spelen wordt het zelfs 2-0 als Daniel een bal door het midden richting Tim geeft, deze draait open en geeft een schitterende steekpass precies op maat voor Donny, 1 op 1 met de keeper faalt hij niet, 2-0!

Vlak voor rust probeert DSOV iets terug te doen als de snelle buitenspeler van hun in het zestienmetergebied de bal ontvangt en met een harde lage uithaal in de korte hoek Donny voor de eerste keer deze middag echt aan het werk zet, gelukkig voor Schoten brengt Donny redding.

Na rust is het spelbeeld grotendeels hetzelfde als in de eerste helft, de combinaties zijn vandaag niet om over naar huis te schrijven, maar toch komt Schoten op 3-0 als Michel de bal rond de middenlijn verovert, klein tikkie terug naar Ralph die Kenneth de diepte instuurt. Die houdt op zijn beurt het overzicht en ziet Donny naast zich helemaal vrijstaan, lage voorzet en raak, 3-0!

Na deze voorzet dacht Kenneth laat ik het ook maar is zelf proberen, eerst waren al 2 ballen van hem op de parkeerplaats geschoten, maar deze poging mocht er wel zijn. Van een meter of 30, de goal van Daniel tegen HBC thuis was wel van verder, ziet hij de keeper voor zijn goal staan, met een uiterst bekeken schot waagt hij een poging, helaas gaat zijn inzet via de lat over het doel heen.

Met nog een kwartier te spelen komt DSOV plots terug in de wedstrijd als Stephan heel even zijn man uit het oog is verloren en deze vrij voor Donny komt en deze de stand op 3-1 zet.

Schoten lijkt na deze tegengoal de kluts even kwijt en DSOV begint te geloven dat er wellicht nog wel wat te behalen valt, helemaal als 2 minuten voor het einde de 3-2 valt met een afstandsschot recht in de kruising.

Nog 2 minuten te spelen en Schoten mag aftrappen. Michel speelt de bal naar Nick, Nick besluit de bal lang richting Michel terug te spelen. De DSOV verdediger tast mis en Michel heeft een vrije doortocht naar de keeper, waar hij eerder deze middag ook een vrije doortocht had naar de keeper en toen een stiftje probeerde, welke niet helemaal goed ging, besloot hij deze keer om de bal breed te leggen op de meegelopen Jorrell, die mocht voor de tweede keer vandaag een bal in een leeg doel schieten en zo de eindstand op 4-2 bepalen.

Na twee speelrondes is Schoten nog ongeslagen en wordt er volgende week thuis gespeeld tegen Heemstede.