Schoten geeft niet thuis

Donny Koning (schot)

29 oktober 2023 12:00

R. Ket

Vandaag stond de wedstrijd tegen Kennemerland op het programma. Een ploeg die nog niet had verloren dit seizoen, net als Schoten, met als verschil dat Schoten alles had gewonnen en Kennemerland tweemaal gelijk hadden gespeeld.

Schoten start goed aan de wedstrijd als binnen 5 minuten de eerste grote kans wordt genoteerd. Een lange bal van Daniel valt over de verdediging van Kennemerland heen, Donny neemt de bal goed aan en schiet met links, waar wellicht breed leggen op Sjors beter was geweest, want zijn inzet wordt gestopt door de keeper.

De toeschouwers gingen er maar eens goed voor zitten, want dit kon wel is een heerlijk voetbalmiddagje worden. Helaas kwamen zij bedrogen uit, want lange tijd viel er weinig meer te beleven.

Schoten rommelt wat aan en dat levert voornamelijk wat corners op. Kennemerland doet hetzelfde en dat levert voornamelijk wat vrije trappen rondom het middenveld op.

Toch komt Kennemerland rondom het halfuur spelen op 0-1 als een bal vanaf het middenveld met een listige lob over de Schoten verdediging valt, randje buitenspel mag de Kennemerland aanvaller doorgaan en schiet beheerst de bal achter Joost, 0-1!

Toch komt Schoten voor de rust op gelijke hoogte als wederom een lange bal van Daniel achter de Kennemerland verdediging valt, ditmaal neemt Michel de bal geweldig aan en legt hem wel breed, Donny is meegelopen en schiet uiteraard raak, 1-1!

Wat zat er in de rust in de thee zullen de toeschouwers zich hebben afgevraagd? Want Schoten laat werkelijk waar helemaal niets meer zien.

Het is Kennemerland dat de lakens uitdeelt en het is te danken aan Joost dat Schoten nog lange tijd op 1-1 blijft staan. Toch is er ook voor Joost geen houden meer aan als Raymond te lang wacht met een bal weg te werken en de Kennemerland aanvaller de bal dan maar oppikt en voorgeeft aan zijn medespeler die de bal van 5 meter in een leeg doel kan schuiven, 1-2!

Tien minuten voor tijd lijkt de wedstrijd gespeeld als het 1-3 wordt en Kennemerland een overtal situatie perfect uitspeelt.

Toch lijkt het vijf minuten voor tijd nog even spannend te gaan worden als een steekbal van Robbert richting Michel ervoor zorgt dat hij ineens 1-op-1 met de keeper komt te staan, hij faalt niet, 2-3!

Het slotoffensief mag niet maar baten voor Schoten en zo is de eerste nederlaag van het seizoen een feit. De komende twee wedstrijden zal er wederom gespeeld worden tegen ploegen die nog niet hebben verloren (KHFC en HBC) en zal moeten blijken hoe Schoten er daadwerkelijk voorstaat.