Slappe hap

Vitesse 22 5

26 november 2023 12:00

R. Ket

Vandaag stond de wedstrijd tussen de nummer 2 en nummer 7 op het programma. Na de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen koploper HBC was het vertrouwen groot om ook deze wedstrijd te winnen. De voorbereiding was niet optimaal; afgelopen weekend werd er niet getraind én stond er geen wedstrijd op het programma en ook deze week werd er niet getraind omdat er te veel afwezigen waren. Dat het overgrote deel van het team op zaterdag de lokale horeca flink ondersteund had, zorgde ervoor dat Schoten slap aan de warming-up en wedstrijd begon.

Vitesse ’22 had zich schrap gezet voor deze wedstrijd omdat zij zelf 9-1 hadden verloren van HBC en dachten flink aan de bak te moeten. De eerste pass van Daniel wekte de indruk dat dit inderdaad zo zou zijn. Het tegendeel bleek. Schoten speelde slap, er werd veel balverlies geleden en de simpelste passes kwamen niet aan. Op het drassige veld probeerde Schoten Donny en Kenneth op de flanken te bereiken. Een paar keer lukte dat goed en met hun snelheid konden ze voor gevaar zorgen. Het ontbrak aan scherpte in de afronding en de laatste pass waardoor grote kansen uitbleven.

Vitesse ’22 had door dat er ruimte lag in de omschakeling en profiteerde hier optimaal van. Schoten was steeds een stapje te laat met druk zetten en ging de duels te slap aan, hierdoor konden de rappe aanvallers van de tegenstander uitbreken. Tot drie keer toe faalde zij niet en strafte Schoten met een 0-3 ruststand.

Na rust ging Schoten zuiniger met het balbezit om en werd er vaker voor de simpele pass gekozen in plaats van de lange ballen. Hierdoor lukte het ook vaker om gevaarlijk voor de goal te komen. Ook nu lukt het niet om tot grote kansen te komen. Even later komt via Nick de bal bij Donny die uitglijdt op het natte gras, Vitesse ’22 verovert de bal en zoekt direct de spits op, de verdediging kan niet voorkomen dat het 0-4 wordt.

Schoten gooit de handdoek nog niet in de ring en blijft op zoek naar een goal maar moet alsnog nog een aantal keer verdedigend aan de bak. Het hoogtepunt van het uitverdedigen was Raymond die bal van drie meter afstand op zijn eigen lat schoot.

Als tegenaanval breekt Schoten nog een keer uit, na goed doorjagen van Sjors wordt hij onderuitgehaald door de keeper, penalty! Kenneth eist de bal op, laat de scheidsrechter de bal neerleggen en schiet de bal te slap in. De keeper kan de bal makkelijk uit de hoek plukken..

Met een 0-4 nederlaag maakt Schoten zich op voor volgende week; trainen op vrijdag, vroeg naar bed op zaterdag en winnen van Hoofddorp op zondag.