Kopsterke zondag

Sportpark Reinaldapark
Reinaldapad 6
2033SX

Vandaag stond de eerste wedstrijd van 2024 op het programma, HYS uit. Onder het genot van een heerlijk winterzonnetje mochten de Schoten spelers al om 9.00u verzamelen. Dit tijdstip haalde Kenneth niet, die werd wakker om 9.00u, zodoende moest trainer Ket wat schuiven in zijn opstelling, maar verschenen er toch 11 redelijk fitte spelers aan de aftrap.

Echter kijkt Schoten binnen 10 minuten al tegen een achterstand aan als een lange bal van HYS richting hun spits wordt gespeeld, deze staat echter een paar meter buitenspel en iedereen wacht op het fluitsignaal van de scheidsrechter, deze komt echter niet en de spits heeft een vrije doortocht richting Joey en faalt niet, 1-0!

Moeilijk te accepteren voor Schoten dit, maar we moeten door. Direct na deze openingstreffer krijgt Schoten de uitgelezen kans om de gelijkmaker te maken als een corner van Donny gevaarlijk voor het doel belandt en de bal uiteindelijk bij Ihsan komt, hij volleert de bal richting de goal maar ziet zijn inzet ternauwernood worden geblokt door een verdediger.

Rond de 30e minuut is Schoten heel dichtbij de gelijkmaker als Donny de diepte in wordt gestuurd, de weg naar de goal is nog lang en Donny besluit van afstand uit te halen, de keeper lijkt hierdoor verrast, maar wordt geholpen door de paal helaas.

Vlak voor rust krijgt Schoten nog een laatste kans als een afgeslagen bal rond de penaltystip bij Sjors terecht komt, hij besluit direct te schieten en vindt helaas de keeper op zijn weg.

In de rust is Bakker aangekomen, die wist dat er deze zondag weinig beschikbare spelers waren en er alles aan heeft gedaan om toch de 2e helft te kunnen spelen, (klas)Bak!

En de 2e helft is nog geen minuut oud als Donny de ingevallen Kenneth de diepte instuurt, de weg naar de goal ligt helemaal open, maar Kenneth is toch nog niet uitgeslapen genoeg en schiet (te vroeg) tegen de keeper aan.

De corners zijn deze zondagochtend gevaarlijk en het is dan ook niet verrassend dat de 1-1 uit een corner valt. Donny draait de bal in naar de tweede paal, waar de meegekomen Daniel helemaal vrijstaat, met een bekeken kopbal laat hij de keeper kansloos, 1-1!

Niet veel later lijkt Schoten zelfs op voorsprong te komen als Daniel een lange bal richting Donny geeft, de verdediger van HYS tast mis, Donny krijgt de bal op z’n kont, draait zich om en schiet de bal in de korte hoek binnen, 1-2! Nee! Toch niet! De scheidsrechter fluit hem af, Donny zou hands gemaakt hebben…..

Moeilijk te accepteren, maar we moeten door.

Helaas is het aan de andere kant wel raak, een lange bal valt over de Schoten verdediging heen, de spits neemt hem aan op z’n borst en schiet de bal langs Joey heen, 2-1!

Met nog zo’n 5 minuten te spelen zet Schoten een alles of niets offensief op. Robin verovert de bal op het middenveld en zorgt ervoor dat Schoten vervolgens een corner verdient. De uitvoering is hetzelfde, richting de tweede paal, echter wordt deze keer de bal weggewerkt en belandt voor de voeten van Bas, hij geeft de bal opnieuw voor en met een fenomenale kopbal laat Ihsan de keeper kansloos, 2-2!

De wedstrijd zit erop. Volgende week, op de verjaardag van VV Schoten, spelen we de eerste thuiswedstrijd van het jaar, tot dan!