Zes punten weekend (deel 2)

HYS 2

Sjors Pelser (intikker)
Tom Jacob (afstandschot)
Donny Koning (schot)
Assist: Ihsan Yazar

14 april 2024 12:00

R. Ket

Het doelpuntenfestijn smaakte naar meer en op zondag kwam HYS op bezoek. Om kans te blijven maken op de kampioenstitel moest er gewonnen worden. Gelukkig stond de beste man van vrijdag op zondag weer centraal achterin bij Schoten.

Het spelbeeld was vanaf de aftrap duidelijk en HYS gaf Schoten de ruimte om te voetballen, met 10 man achter de bal was het voor Schoten de taak om zuinig met het balbezit om te gaan. Schoten ging hier redelijk goed mee om en zocht naar manieren om tot scoringskansen te komen. In de eerste minuut gaf Daniel een lange bal richting Donny de hoek in maar de voorzet strandde in de zestienmeter. De tegenaanvallen die HYS uitvoert kunnen onschadelijk gemaakt worden door de verdedigende organisatie van Schoten. Achterin worden de taken uitgevoerd en met geduld de aanval telkens opgezet. Schoten kan regelmatig voor de goal komen door via de buitenspelers de bal het strafschopgebied in te brengen. Tot grote kansen komt het niet en met de brilstand wordt de rust opgezocht.

De instructie tijdens de rust is duidelijk; geduld bewaren, zuinig met het balbezit omgaan en bij balverlies direct druk op de bal.

Na rust wordt dit goed opgepakt en kan Schoten gevaarlijker uitbreken. HYS moet op de rem trappen wat Schoten een vrije trap oplevert. Donny gaat achter de bal staan en schiet de bal op de keeper, Sjors had in de eerste helft gezien dat die keeper elke bal losliet en liep slim door om de bal binnen te tikken. 1-0!

HYS gaat feller spelen en heeft door dat zij via de linkerkant gevaarlijk kunnen zijn. Schoten verlies de bal en de linksbuiten kan een aanval opzetten en voorgeven. Deze voorzet wordt goed ingekopt door de spits. 1-1…

Schoten laat het hoofd niet hangen en schakelt een tandje bij, na een paar minuten heeft Nick het antwoord en scoort de 2-1 op aangeven van Jorrel!

Even lukt het HYS om in de wedstrijd mee te gaan en wat kansen te creëren, aan de andere kant gooit Schoten de wedstrijd op slot. Daniel ontvangt de bal op de zestienmeter maar zijn schot wordt geblokt waardoor de bal voor de voeten van Tom terecht komt. Tom heeft vaker laten zien een goed afstandsschot in huis te hebben (Young Boys, laatste minuut) en knalt de bal in de bovenhoek. 3-1!

De wedstrijd wordt definitief beslist als Donny scoort op aangeven van Ishan 4-1!

Met deze eindstand fluit de scheidsrechter af. Na afloop blijkt dat directe concurrent HBC heeft verloren van UNO waardoor Schoten nog volop meedoet om de titel. Volgende week de volgende horde uit in Castricum bij Vitesse ’22.