Dode spelmomenten

Zijdewinde 3
2141VA
VIJFHUIZEN

Vandaag stond de uitwedstrijd bij DSOV op het programma. Zou dit dan eindelijk de 1e overwinning van 2024 worden? Statistisch gezien doet Schoten het altijd goed tegen DSOV, ook al zijn het geen gemakkelijke wedstrijden.

Het begin van de wedstrijd laat meteen duidelijk de intenties van Schoten deze ochtend zien, vroeg druk zetten om de bal op de helft van DSOV te veroveren. Dit lukt geregeld en het is dan ook zonde dat Schoten zichzelf niet beloond met een doelpunt.

Toch valt na een minuut of 20 de verdiende 0-1, een verre inworp van Bakker wordt verlengd door Jorrell, vervolgens wordt de bal nogmaals verlengd door Nick en belandt de bal bij Donny, uit de draai haalt hij uit en laat de keeper kansloos, 0-1!

Kort hierna doet DSOV zomaar uit het niets iets terug als een lange bal randje zestien belandt, Ralph kan de bal vrij wegkoppen, maar hoort coaching dat hij de bal voor gelegenheidskeeper Raymond kan laten gaan, maar kwam deze coaching niet van een DSOV speler? Ralph luistert er toch naar, laat de bal gaan en deze komt zo bij een DSOV aanvaller terecht die de bal rustig achter Raymond schiet, 1-1.

De kansen die hierna allemaal volgen zijn niet op 1 hand te tellen. Eerst is het Michel die de bal aan de linkerkant van het zestienmetergebied ontvangt, hij kapt zijn tegenstander uit en ziet Kenneth vogelvrij bij de tweede paal staan, een lage voorzet komt, Kenneth kan de bal intikken, maar besluit deze aan te nemen, hij kapt hem naar zijn linkerbeen en schiet met buitenkant rechts, kans verkeken, de keeper zit ertussen.

Toch komt Schoten nog voor de rust op 1-2, als het vroege storen op de helft van DSOV balbezit voor Michel oplevert, hij dribbelt het zestienmetergebied binnen en schiet,  maar ziet zijn inzet geblokt worden, de bal valt nu voor de voeten van Bakker, die ook wilt uithalen, maar van achter wordt neergehaald, strafschop! Donny eist de bal op, schiet hem binnen, maar hij moet opnieuw, “de bal lag niet op de stip”. Dan schiet ik hem toch nog een keer binnen moet Donny gedacht hebben, en zo gedacht is zo gedaan, andere hoek, keeper weer kansloos 1-2!

Na de rust is het spelbeeld weer hetzelfde, Schoten wilt DSOV vroeg vastzetten, alleen is het verschil nu dat DSOV niet meer kiest om op te bouwen, maar de lange bal te hanteren.

En net als in de eerste helft komt DSOV met behulp van Schoten op 2-2. Daniel ontvangt de bal als laatste man en wordt opgejaagd, tot ieders verbazing overkomt hem iets wat eigenlijk zelden gebeurt, hij verspeelt de bal. Het gevolg is dat de DSOV aanvaller richting de goal kan gaan en de bal hard en hoog het doel in jaagt, 2-2.

De kansenregen die hierna weer ontstaat voor Schoten is werkelijk niet op 1 hand te tellen. Donny en Quincy, die na bijna een jaar blessureleed zijn rentree weer maakte, krijgen op steekballen van Jorrell vrije schietkansen, maar of de juiste richting ontbreekt of de keeper staat in de weg.

Het is dan ook niet verrassend dat Schoten, na een inworp en een penalty, wederom toeslaat uit een dood spelmoment. Deze keer is het een corner die Donny snel neemt en Nick inspeelt, hij draait de bal in richting de penaltystip waar de mee opgekomen Stephan, die op advies van Daniel mee mocht, de bal tegendraads inkopt en de bal achter de keeper ziet eindigen, 2-3!

Niet veel later levert een corner van de andere kant bijna de 2-4 op als deze corner bij Sjors belandt die de bal in een keer richting de goal poeiert, maar zijn inzet gered ziet worden door de voeten van de keeper.

Toch valt vlak voor tijd de beslissende 2-4 en kan het slotoffensief van DSOV definitief de prullenbak in. Sjors omspeelt behendig zijn tegenstander op het middenveld en speelt Donny in. Die neemt de bal aan, kijkt even en geeft een pass precies op maat naar Quincy, zijn snelheid is hij gelukkig niet kwijt en hij snelt richting de goal, met een hard schot stelt hij de overwinning veilig, 2-4!

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Hoofddorp op het programma, tot dan!