Eén wedstrijd, twee gezichten

Kennemers (de) 2

Jorrell de Boo (intikker)
Donny Koning (penalty)

10 december 2023 12:00

R. Ket

Vandaag stond de laatste wedstrijd van 2023 op het programma, thuis tegen De Kennemers. Er waren welgeteld 11 fitte spelers, Daniel en Bakker zouden enkel uit nood spelen. Keeper van vandaag: Raymond. Kortgezegd, het zou afwachten hoe Schoten voor de dag zou komen.

Schoten mocht aftrappen en zonder dat ook maar 1 speler van De Kennemers de bal had geraakt ontstaat er al een kans voor Schoten, als Kenneth aan de rechterkant wordt diep gestuurd, legt de bal laag terug op Michel die hoog over schiet. De toeschouwers gaan er maar is goed voor zitten.

Na ongeveer tien minuten spelen komt Schoten op voorsprong, als Donny, afgelopen vrijdag nog “zwaar” geblesseerd van de training gegaan, maar nu weer zo fit als een hoentje, een schitterende crosspass geeft richting Jorrell. Zijn lage voorzet is precies op maat voor Michel die zijn tweede kans van vandaag wel benut, 1-0!

Dat De Kennemers Donny vandaag een beetje vrij laat is niet erg verstandig van ze, want de ene pass is nog mooier als de andere en na zo’n 20 minuten spelen wordt het 2-0 als deze keer Michel de bal aan de rechterkant ontvangt en voorgeeft op Jorrell, zijn schot belandt via de keeper in het doel, 2-0!

Ook De Kennemers laat na zo’n halfuur spelen zich voor het eerst zien in het zestienmetergebied van Schoten, echter houdt Raymond zijn korte hoek goed afgedekt en kan hij redding brengen op een schot van een meter of 10 van hem vandaan.

Niet veel later krijgt Schoten een strafschop als Jorrell in het zestienmeterbied wordt neergelegd, Donny gaat achter de bal staan en schiet hard en laag door het midden, gelukkig koos de keeper een hoek, 3-0!

Vlak voor rust kan Schoten de wedstrijd helemaal in het slot gooien als Stephan op zijn eigen helft een bal onderschept en direct de tegenaanval inzet, hij stuurt Niels de diepte in, die sneller is als zijn tegenstander en zo het zestienmetergebied in komt, helaas krijgt hij alleen voor de keeper nog net een zetje in zijn rug en kan de keeper redding brengen, de rebound valt voor Donny, maar die ziet zijn schot over gaan.

In plaats van met 4-0 rusten, gaan we rusten met 3-1 als Schoten een bal niet goed wegwerkt en de aanvaller van De Kennemers vrij voor Raymond een hoek kan kiezen en dit beheerst doet, 3-1!

In de tweede helft moet Schoten tegen de wind op het druilerige veld gaan spelen en dit blijkt lastiger dan het klinkt, want Schoten komt nog sporadisch van eigen helft af.

De Kennemers probeert Schoten al vroeg vast te zetten en deze tactiek lijkt te werken. Zo wordt Nick bij een achterbal onder druk gezet, hij wilt de aanvaller uitkappen maar glijdt uit in zijn eigen zestien, De Kennemers proberen de situatie uit te spelen maar met een KETachtige reflex weet Raymond redding te brengen in de korte hoek.

Verder dringt De Kennemers veel aan, maar creëren ze niet hele grote kansen en het lijkt er dan ook op dat Schoten goed stand kan houden. Echter brengt een lange bal van De Kennemers daar verandering in, deze komt in de richting van Stephan, die hard over het veld zijn naam roept dat hij deze bal wel gaat wegkoppen, echter is zijn timing ietwat verkeerd en gaat de bal over hem heen. De rappe aanvaller van De Kennemers snelt nu met bal en al richting de goal van Schoten, hij legt deze echter schuin terug op een medespeler die de bal hard en laag door de benen van Raymond in het doel ziet eindigen, 3-2!

Nog een kwartier moet Schoten nu stand zien te houden en met het nodige kunst- en vliegwerk lukt dit.

Schoten gaat de winterstop in als nummer 3 en wenst zijn volgers vast fijne feestdagen!