Onnodig, black-out en verlies

Sportpark Koninklijke HFC
Emauslaan 2
2012PH

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen KHFC op het programma. Waar er vorige week een flink aantal spelers beschikbaar waren, was dat deze week wel weer anders. Blessures, weekendjes weg etc. zorgde ervoor dat het weer zeuren werd om genoeg spelers, gelukkig waren er 13 (redelijk) fitte spelers aanwezig.

KHFC start met de wind in de rug en komt na 2 minuten al gevaarlijk in het zestienmetergebied van Schoten, gelukkig wordt het schot geblokt en een vroege achterstand voorkomen. Dit was voorlopig het enige gevaar van KHFC en Schoten komt beter in de wedstrijd. Zo goed dat na 10 minuten spelen de 0-1 op het scorebord komt als Kenneth een voorzet geeft richting de tweede paal en Ihsan de bal diagonaal inkopt, de keeper zit er nog even aan, maar de bal gaat over de lijn, 0-1!

Hierna probeert KHFC de wedstrijd in handen te krijgen, maar gaan veel passes van hen te hard door de wind. Hoe kan ik hierin helpen zal de scheidsrechter gedacht hebben? Tom wordt tot driemaal toe van achteren vastgehouden, maar krijgt geen vrije trap mee, hij levert commentaar op de leidsman dat dit toch echt een vrije trap is, het resultaat? Geel voor Tom en een vrije trap voor KHFC. Niet veel later speelt KHFC het overtal wat ze hebben goed uit als een lage voorzet bij de tweede paal wordt binnengelopen, 1-1.

Met 11 tegen 11 wordt het spelbeeld later toch weer anders en Schoten komt nauwelijks in de problemen, aan de andere kant komt KHFC wel in de problemen als Jorrell de bal diep geeft aan Michel aan de rechterkant van het veld, zijn tegenstander besluit een tackle in te zetten, waarna de scheidsrechter niet anders kan als een strafschop te geven. Kenneth eist de bal op en kiest de juiste hoek, 1-2!

In de rust wordt nog maar is aangegeven dat Schoten hetzelfde spelletje moet blijven spelen en dit gebeurd dan ook in de tweede helft. De wedstrijd gaat redelijk gelijk op en aan beide kanten gebeurd weinig voor het doel, totdat Bolwijn besluit het is van afstand te proberen, helaas eindigt zijn schot op de lat.

Rond het uur spelen krijgt Nick een uitgelezen kopkans als een voorzet van Kenneth precies op zijn hoofd belandt, helaas kan de keeper redding brengen.

Tien minuten later is er wederom een grote kans voor Schoten als Stephan een bal onderschept en besluit op te stomen met de bal aan zijn voet. Stephan creëert zo een overtal situatie voor Schoten en besluit de bal naar de rechterkant naar Kenneth te spelen, die geeft de bal op zijn beurt weer voor richting tweede paal waar Stephan de bal kan inkoppen, helaas eindigt zijn bal op de paal. KHFC besluit razendsnel om te schakelen nu en de spits wordt diep gestuurd, met Bas in zijn rug en de bal rond de achterlijn/hoek zestienmetergebied lijkt er weinig aan de hand… totdat Bas een tackle inzet en enkel de benen van de spits raakt, strafschop! Dennie kiest de goede hoek, maar de strafschop wordt perfect ingeschoten, 2-2!

De wedstrijd lijkt zodoende in een gelijkspel te eindigen, totdat de volgende black-out van Bas er komt. De spits heeft ditmaal de bal randje zestien aan de zijkant van het zestienmetergebied de bal en probeert een actie in te zetten, dit mislukt en de spits komt in contact met Bas, valt en ligt een meter buiten het zestienmetergebied, de scheidsrechter fluit, penalty! Zelfde speler gaat achter de bal staan, Dennie kiest dezelfde hoek, de speler ditmaal de andere, 3-2!

Helaas voor Schoten voelt dit als een onnodige nederlaag. Aanstaande zondag wacht een nieuwe uitdaging als HBC op bezoek komt, de ploeg die alle 6 de wedstrijden tot nu toe gewonnen heeft, tot dan!