Scheids, Wissel!

Assist: Stephan Ket

26 mei 2024 12:15

R. Ket

Het is zondag 26 mei 2024, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2023/2024 staat op het programma, Hoofddorp is de tegenstander. De groep is groot deze zondag en dat is niet zonder reden. Al vroeg op het terrein is er vandaag een speciaal iemand aanwezig, Jeroen. Na vijf seizoenen de leidsman te zijn geweest, had hij aangegeven er na dit seizoen mee op te houden. Er gaat meer vrijwilligerstijd zitten in de Padel en het nieuwe eerste, waardoor de zondag zo af en toe anders ingevuld gaat worden, als de teksten van “Hij niet!”, “Zelf kijken!”, “Scheids, fluit dan!” naar zich toe geslingerd te krijgen.

En dan is het stipt 12:15u op het klokje van Jeroen als hij op zijn fluitje blaast en Schoten en Hoofddorp de strijd met elkaar aangaan.

En binnen 5 minuten mag Jeroen weer op zijn fluitje blazen en mag Hoofddorp wederom gaan aftrappen. Michel had vanaf de rechterkant de bal ingespeeld richting Donny, die ontvangt de bal op zo’n 16 meter van de goal, gaat zijn tegenstander voorbij en schiet de bal diagonaal laag langs de keeper, 1-0!

Niet veel later had Michel zelf de 2-0 kunnen aantekenen als Kenneth een bal onderschept op de helft van Hoofddorp, speelt Nick in, die op zijn beurt Michel alleen voor de keeper zet, helaas gaat zijn schot net naast.

Volgende keer maar weer afgeven zal Michel gedacht hebben, als hij na 20 minuten spelen de bal aan de rechterkant van het veld ontvangt, hij zoekt de achterlijn op en geeft de bal strak voor in de richting van Donny, die krijgt net niet genoeg zijn lichaam achter de bal en ziet zijn schot van dichtbij over het doel gaan.

Dan heb je de mooie voetbalwet, als je zelf de kansen niet maakt dan…. En ja hoor na zo’n 25 minuten spelen komt Hoofddorp zomaar op gelijke hoogte, Bas probeert een bal achter zijn standbeen mee te nemen iets te dicht bij zijn eigen goal, dit gaat mis, Hoofddorp verovert de bal en met een hard en laag schot laten zij Dennie kansloos, 1-1.

Toch stelt Schoten orde op zaken voor de rust en neemt de nestor van de groep zijn team bij de hand, Daniel heeft eerst een voorassist, als hij de bal van achteruit breed speelt naar Bolwijn, die geeft de bal diep richting Donny, die eerder bij de bal is als de uitgekomen keeper, hij lobt de bal over de keeper heen en schuift hem in het doel, 2-1!

Trainer Ket had deze wedstrijd gekozen om niet met twee kapiteins te starten en zodoende zit de andere nestor van de groep, Tom, op de bank. Maar in minuut 40 hoort Tom toch ineens zijn naam, “zag je dat Tom!?, zag je die bal!? Wat een pass hè!?” Het is Daniel die dit roept in de richting van Tom als hij zojuist een bal over 35 meter over de verdediging van Hoofddorp heeft gegeven, de aanname van Donny is perfect, de afronding is koelbloedig, 3-1!

Rust. We praten na. Nou Daniel praat na. Over zijn pass.

We gaan beginnen aan de 2e helft, Daniel is gewisseld voor Tom en besluit eerst te gaan douchen en dan op de bank plaats te gaan nemen. Zodoende heeft hij de 4e goal van Donny van deze middag gemist. Ishan stuurt Donny de diepte in, de keeper komt uit, maar schat de snelheid van de bal verkeerd in en ziet Donny hem nu inhalen, met een ietwat ongelukkige actie haalt hij Donny neer en kan Jeroen niet anders als fluiten voor een strafschop. Donny, die nog clubtopscorer kan worden, gaat zelf achter de bal staan en schiet raak, 4-1!

Daniel is nog niet in de dug-out.

Het is minuut 55 als Tom van achteruit de bal over een meter of 30 zo over de verdediging heen neer legt in de loop van Stephan, zijn voorzet is prima op maat en daar is Donny weer, 5-1! Tom kijkt even naar de kant, maar nee hoor die pass heeft Daniel gemist.

Tussen minuut 55 en 85 gebeurd er niet veel, de vele wissels en de stand zorgen ervoor dat Jeroen een makkelijk potje heeft vandaag. Tot minuut 85, “Scheids wissel!” wordt er geroepen, Jeroen kijkt op, niemand verlaat het veld, en dan is het duidelijk, Jeroen ontvangt een publiekswissel voor de bewezen diensten van de afgelopen jaren, terecht!

Niet veel later is de wedstrijd afgelopen, het springkussen voor de kleintjes wordt opgeblazen op het veld, de barbecue wordt aangestoken, waarvoor dank richting Schoten 3, en de 3e helft wordt Schoten-waardig afgesloten!