Als koploper naar Praag!

Assist: Donny Koning

24 maart 2024 12:00

R. Ket

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen KHFC op het programma. Uit werd er in een winderige wedstrijd met 3-2 verloren, door onder andere 2 penalty’s voor KHFC. Tijd voor revanche vandaag in wederom een winderige wedstrijd.

Nick was net op tijd het veld op voor de aftrap na eventjes het kleine kamertje bezocht te hebben en dat was maar goed ook, want al na een paar minuten spelen krijgt Schoten een corner. Quincy draait de bal met windje mee richting de eerste paal en een KHFC'er krijgt de bal tegen zich aan en de bal belandt stil in het zestienmetergebied, Nick is er als de kippen bij en puntert de bal langs de keeper, 1-0!

Het vervolg van de eerste helft laat niet het niveau zien dat dit de nummers 2 en 3 van de competitie zijn. Een grasveld wat slecht bespeelbaar is, weersomstandigheden die niet best zijn en 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn zorgen ervoor dat er weinig gebeurd voor beide doelen.

Na de rust is er weinig veranderd qua spelbeeld, veel uitballen door een harde wind over het veld en weinig kansen. Toch komt KHFC na een uur spelen op gelijke hoogte als Stephan Ket een bal wilt wegwerken. “Het wegwerken lukte wel, alleen ging de bal de verkeerde kant op”, aldus Stephan zelf. De bal ging nu namelijk hoog richting het zestienmetergebied van Schoten, in eerste instantie lijkt de situatie gered te worden door Bas, maar uiteindelijk kan een KHFC toch uithalen van een meter of 18, Joey kan redding brengen, maar in de rebound is de spits van KHFC als eerste bij de bal en schiet deze achter Joey, 1-1!

Niet veel later lijkt KHFC zelfs op voorsprong te komen als Daniel een bal wilt wegwerken, maar deze onder de gordel schiet tegen Nick aan, KHFC pikt de bal op en met een geweldig afstandsschot ziet iedereen de bal richting de kruising gaan, maar daar is Joey! Met een geweldige duik zorgt hij ervoor dat de stand gelijk blijft.

Aan de andere kant van het veld krijgt Schoten weer een kans uit een corner. Ditmaal neemt Donny de corner en deze lijkt een prooi voor de keeper te worden, hij vangt de bal, maar laat hem stuiteren, Nick is er weer als de kippen bij en schiet de bal achter de lijn binnen. Eventjes nog probeert Mr. Intikker,  Jorrell, zijn bijnaam te willen veranderen in Mr. Afpakker, door achteraf in de kleedkamer te beweren dat hij het laatste tikje net voor de lijn gaf, maar gelukkig voor Schoten kent de scheidsrechter de goal toe aan Nick, aangezien het anders nog wel is buitenspel geweest kan zijn.

Met nog een kwartier op de klok moet Schoten stand te zien houden. Dit lukt redelijk gemakkelijk op 1 afstandsschot na, maar gelukkig is daar dan altijd weer Joey.

Schoten pakt de 3 punten en klimt op de ranglijst over KHFC heen. Later in de middag blijkt zelfs dat Schoten ook over HBC heengaat op de ranglijst, niet in verliespunten door wat gestaakte wedstrijden van hen, maar desalniettemin betekent dit dat Schoten als koploper naar Praag gaat!