Zes punten weekend (deel 1)

UNO vv 2

12 april 2024 19:30

R. Ket

Dit weekend stond er niet één maar twee wedstrijden op het programma. De wedstrijd tegen UNO moest doordeweeks worden ingehaald en er werd gekozen om dit op vrijdag te doen. Bij aankomst in de kantine werd er nog flink nagepraat over het trainingskamp van afgelopen weekend in Praag.

Misschien waren dit oorzaken van het afwachtende begin van de wedstrijd. Schoten zocht naar de juiste combinaties en het duurde even voor de echte kansen kwamen.

Al snel had Donny door dat Schoten gevaarlijk kon worden via de buitenspelers en stuurde Quincy en Michel een aantal keer de diepte in. De schoten gingen over of konden gekeerd worden door de keeper.

Hierna was het UNO met de grootste mogelijkheden; twee keer zorgde een bal door het midden voor gevaar maar die kansen werden niet verzilverd.

Aan de andere kant had Quincy gezien dat Sjors vrijstond, met een mooie pass weet hij Sjors te bereiken die op zijn beurt de bal perfect klaar legt voor Tim. Met een geplaatst schot zet Tim Schoten op voorsprong. 1-0!

Even later neemt Stephan de plek op de goal over van Joey die, nadat hij de spits een panna gaf, zijn voet brak en niet meer verder kon spelen.

In de rust voert trainer Raymond een tactische wissel door waardoor Schoten in de tweede helft in een hogere versnelling ging spelen. Dit zorgt ervoor dat Schoten telkens van achteruit de aanval op kan zetten en razendsnel de voorhoede bereikt, vanaf dit moment komt UNO nauwelijks meer in het spel voor.

Bakker en Sjors gaan een 1-2 aan en zoeken Jorrell in de diepte die de bal op zijn beurt aflegt op Donny en scoort. 2-0!

Bolwijn maakt op de linkerflank een actie en ziet Sjors in de 16 meter vrijstaan (naar eigen zeggen staat hij daar al twee jaar), Sjors schiet recht op de keeper af maar gelukkig stond daar Jorrel om een intikker te maken. 3-0!

In een tegenaanval verspeelt UNO de bal en is het Tom die de bal verovert, versneld en Donny de diepte instuurt. Donny verzaakt niet en schoort. 4-0!

Vanuit het middenveld wordt weer de diepte gezocht met een hoge bal, Jorrel legt de bal met zijn borst af op Quincy die de bal tegen de touwen schiet. 5-0!

Bolwijn verovert met zijn felheid de bal en legt af op Quincy die een actie inzet en Michel inspeelt, Michel legt de bal af op Quincy die goed is meegelopen en weer scoort. 6-0!

Michel die wist dat hij er zondag niet zou zijn besloot om nog een keer de brommer aan te zetten, met een solo vanaf ongeveer de middenlijn beloont hij zichzelf met een goal. 7-0!

Een corner van UNO wordt razendsnel onschadelijk gemaakt en naar voren gespeeld. Quincy speelt de bal op Donny die op doel schiet en bijna scoort. Het is Jorrel die op de doellijn de bal nog even binnentikt. 8-0!

De laatste goal van de avond wordt gemaakt door het aanvalstrio; Jorrel geeft de bal op Quincy die aflegt op Donny. 9-0!

Ondanks de 9-0 overwinning stond de beste man van het veld niet in een Schotenshirt. De beste man van het veld was de scheidsrechter (aldus de scheidsrechter zelf).