Buitenspelletje

Sportpark Haarlem Stadion
Sportweg 8
2024CN

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd bij Kennemerland op het programma. In het begin van het seizoen werd er hier ruim verloren in de beker, thuis in de competitie werd er ook verloren, dus Schoten kon aan de bak vandaag. En dat met in de wetenschap dat er op zaterdag nog geen fitte keeper was, gelukkig bood Sjors zich zaterdagnacht aan om op goal te gaan staan.

De wedstrijd is nog maar net begonnen of Schoten lijkt een eerste kans te creëren als een lange bal van Daniel over de verdediging heen richting Donny gaat, helaas wordt hij terug gefloten voor buitenspel.

Twee minuten later is er een soortgelijke situatie aan de andere kant, een steekbal van Kennemerland stuurt de aanvaller alleen op Sjors af, Branco vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter laat doorspelen, Sjors redt in eerste instantie nog en ziet de bal tegen het aluminium eindigen, maar in de rebound is het alsnog raak. Na hevig protest besluit de scheidsrechter toch maar is naar Branco te gaan en na 2 minuten praten is het toch buitenspel.

Na 20 minuten is er de volgende buitenspelgoal, door de as van het veld speelt Nick de bal richting Tim, die opendraait en de bal van een meter of 16 langs de keeper schiet, maar ook deze goal gaat niet door, buitenspel.

En ja hoor, na een half uur spelen is daar de volgende buitenspelgoal. Bolwijn haalt van afstand uit en de bal belandt recht in Tim zijn voeten, zijn directe tegenstander stond haast achter hem, Tim draait zich weer open en scoort wederom, maar de vlag gaat weer omhoog, afgekeurd.

Gelukkig komt Schoten voor rust dan toch op 0-1 als Stephan mag ingooien aan de linkerkant van het veld, hij krijgt de bal terug na een kaats van Tom en wordt opgejaagd door een Kennemerland aanvaller, met een actie die hij zelf ook niet meer kan volgen lukt het Stephan om de bal toch mee te krijgen en Bas naast hem in te spelen. Die doet geen gekke dingen en speelt gewoon Bakker in. Die zoekt op zijn beurt de voorwaartse oplossing en speelt Nick in, met een directe steekbal wilt Nick aan de rechterkant Michel de diepte insturen, die had hier niet op gerekend en moest even geroepen worden, maar gelukkig is Michel een stuk sneller als zijn tegenstander. Michel legt de bal laag terug richting de penaltystip waar Donny staat en dan weet je dat het raak is, 0-1!

In de rust hamert trainer Ket er op dat de wedstrijd nog niet gespeeld is en er scherp begonnen moet worden, iets wat Tom in zich heeft opgenomen.

Kennemerland mag aftrappen voor de tweede helft en hun middenvelder ontvangt de bal, deze probeert Tom uit te spelen en dit gaat mis, Tom verovert de bal en speelt de aangesloten Donny in, van een meter of 20 schiet hij de bal schitterend met een boogbal in de verre hoek buiten het bereik van de keeper 0-2!

Na deze vroege goal in de tweede helft speelt Schoten de wedstrijd zakelijk uit. Het balletje gaat van voet naar voet en Kennemerland komt zelden in de buurt van Sjors.

Schoten krijgt nog mogelijkheden om de score verder uit te breiden, eerst is het Tom die de bal meekrijgt van Jorrell en randje zestien alleen de keeper nog voor zich heeft. Zijn schot eindigt echter recht in de handen van de keeper.

De laatste kans van de wedstrijd is voor Stephan als een indraaiende vrije trap bij de tweede paal belandt en Stephan de bal op een meter van de goal toch nog erover heen krijgt, maar zoals deze wedstrijd wel vaker het geval was, de vlag was weer omhoog.

Schoten revancheert zich voor de eerdere nederlagen dit seizoen en mag volgende week eindelijk weer is thuis aantreden, KHFC komt dan op bezoek.