Buitenspelverwarring en het aluminium als spelbreker

Vitesse 22 5

21 april 2024 11:15

N. Liefting

Sportpark De Puikman
Puikman 2
1901NN
CASTRICUM
tel. 0251-652061

Vandaag stond de uitwedstrijd bij Vitesse'22 op het programma. De thuiswedstrijd werd kansloos (0-4) verloren, ook al was er toen een klein excuus dat de avond voor de wedstrijd er een teamuitje was, deze keer was die er niet, dus was de verwachting dat Schoten beter voor de dag zou komen.

De wedstrijd werd gespeeld op een matig grasveld, wat het spel aan beide kanten niet ten goede kwam, de kansen waren de eerste helft dan ook op 1 hand te tellen.

Na ongeveer een kwartier spelen komt de eerste kans van de wedstrijd voor Schoten als Sjors vanaf de rechterkant van het veld een voorzet ontvangt van Quincy, hij komt boven zijn tegenstander uit, maar ziet zijn kopbal eindigen op de lat.

Niet veel later ontstaat er wederom een kans voor Schoten. Een verdediger van Vitesse’22 treuzelt achterin met de bal en Quincy snoept deze van hem af, echter besluit hij uit te halen van een meter of 20, waar doorlopen naar de keeper wellicht een betere keuze was geweest.

Aan de andere kant komt ook Vitesse’22 voor het eerst in de buurt van keeper Donny, als een voorzet vanaf de linkerkant over alles en iedereen heengaat, echter stond ver bij de tweede paal nog een aanvaller van Vitesse’22, maar gelukkig voor Schoten gaat zijn inzet naast.

In de rust worden er wat spelers gewisseld en de spelers die erin komen krijgen de grootste kansen in de tweede helft.

Eerst is het Bakker die een lage voorzet van Donny ontvangt op zo’n 6 meter van de goal, met zijn linkervoet probeert hij deze in te tikken, maar iedereen weet dat Bakker liever buitenkant rechts gebruikt in plaats van zijn linkerbeen, zijn inzet met links treft dan ook geen doel.

Bakker heeft zijn kans als spits gehad, nu mag Nigel in de spits spelen. Bijna identiek als Bakker krijgt ook hij een lage voorzet op zo’n 6 meter van de goal, ditmaal was Stephan de aangever, Nigel besluit de bal met z’n rechtervoet richting de goal te schieten, maar zijn inzet is te zacht en de keeper kan redding brengen. “Een wereldredding”, aldus Nigel zelf.

Aan de andere kant houdt Donny Schoten op de been als een Vitesse’22 aanvaller door de Schoten verdediging heen snelt, maar 1 op 1 met Donny mist hij gelukkig.

Het volgende moment laat Quincy z’n team in de steek, door tekeer te gaan tegen de scheidsrechter die hem gelukkig “maar” met geel bestraft, trainer Ket besluit Quincy aan de kant te houden en brengt een andere speler het veld in.

Vlak voor tijd krijgt Schoten toch nog een kans op de overwinning als Nigel de bal aan de rechterkant van het zestienmetergebied ontvangt, zijn aanname is goed, zijn schot lijkt perfect, maar het resultaat is jammerlijk de paal.

Dan in de laatste minuten van de wedstrijd wordt het toch onvriendelijk, een achterbal van Schoten wordt lang getrapt en de verdediger van Vitesse’22 kopt deze voorwaarts, Nick toucheert de bal, en deze komt vervolgens bij de spits terecht die meters buitenspel staat, de scheidsrechter laat doorspelen en Bolwijn lijkt met een uiterste tackle de situatie te redden. Echter fluit de scheidsrechter nu wel. Schoten klaagt om een vrije trap voor buitenspel, Vitesse'22 klaagt voor een rode kaart wegens een doorgebroken speler. De scheidsrechter besluit na een minuut of 5 dat hij geen zin heeft in dit gezeik en fluit af.

0-0, einde wedstrijd.