Een topper waar alles in zat

HBC 3

Daniel Schulte (afstandschot)
Assist: Tom Jacob
Bas van Galen (corner)
Assist: Donny Koning
Assist: Ihsan Yazar
Jorrell de Boo (intikker)

12 november 2023 12:00

R. Ket

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen HBC op het programma, zichzelf noemende FC Bad Eendjes. HBC heeft alle 6 de wedstrijden in winst omgezet en weet dat het bij een overwinning vandaag Schoten op 9 punten kan zetten, Schoten daarentegen hoopt de aansluiting te vinden met HBC en de achterstand te verkleinen naar 3 punten.

Gezien het feit dat HBC een stuk jonger en fitter oogt als Schoten wordt besloten compact te spelen, echter is het eerste kwartier duidelijk dat deze tactiek niet gaat werken. Schoten komt niet in de duels en HBC laat het balletje makkelijk rondgaan, dit levert in de beginfase enkele mogelijkheden voor ze op, waarbij de grootste kans ontstaat na een steekbal door het centrum en de spits vrij voor Joey staat, gelukkig voor Schoten gaat deze kans er niet in en blijkt dit een wake-up call te zijn.

Vanaf dit moment besluit Schoten maar is wat meer voorwaartse druk te gaan zetten en hier blijkt HBC het een stuk lastiger mee te hebben. De keeper speelt de middenvelder in en Nick verovert direct de bal, deze komt vervolgens bij Donny die vanaf een meter of 20 recht voor de goal vrij kan uithalen, zijn bal eindigt meters naast.

Het volgende moment besluit HBC maar niet te gaan opbouwen, maar de lange bal te hanteren. Bas en Daniel, spelen nu zo’n jaartje of 20/25 samen, staan niet goed samen in het centrum. Bas probeert de bal nog weg te werken, maar mist de rugdekking van Daniel en de spits van HBC is de lachende derde, hij lobt de bal over Joey heen en maakt de eerste goal van de dag 0-1!

Die lange bal brengt ons succes zal HBC gedacht hebben, want niet veel later volgt er wederom een lange bal, Stephan kan de bal vrij aannemen, maar kiest ervoor deze in een keer weg te werken, dit gaat niet helemaal zoals gepland en de HBC aanvaller kan de bal oppikken. Richting de zijkant van het zestienmetergebied gaat de speler, Daniel moet kiezen of naar de man met de bal of bij zijn eigen man blijven, hij kiest voor het eerste, de aanvaller met de bal ziet dat, legt de bal breed en HBC maakt de tweede goal van deze middag, 0-2!

Gelukkig besluit HBC nu weer meer te gaan opbouwen en wederom gaat dit mis. Er wordt druk gezet door Schoten vanuit het middenveld en Schoten verovert de bal aan de zijkant van het zestienmetergebied. De bal belandt uiteindelijk bij Michel randje zestien, die een schitterende steekbal geeft richting Tom, in plaats van zelf direct uit te halen, geeft hij een klein tikkie naar links en Donny heeft de bal voor het inschieten! Maar helaas, tot ieders verbazing schiet Donny de bal tegen een verdediger aan die een uiterste tackle maakt, kans verkeken.

Van dichtbij lukt het niet vandaag, misschien van afstand wel? Tom ontvangt de bal aan de rechterkant van het veld en hoort iemand roepen om de bal, normaal gesproken geeft hij hem dan echt niet af, maar dit keer roept Daniel, hij besluit hem toch maar af te leggen en Daniel haalt uit van een meter of 25, de bal wordt tot tweemaal toe licht getoucheerd, waardoor de keeper kansloos is en  de bal achter hem ziet eindigen, 1-2!

In de tweede helft besluit Schoten er nog maar is een scheppie bovenop te gaan doen. Er komen meer duels en HBC gaat hierin mee, in plaats van dat zij het spelletje van het eerste kwartier van de wedstrijd blijven spelen, wordt een wedstrijd vol met duelkracht en na 10 minuten in de tweede helft komt diegene met misschien wel het meeste duelkracht in zijn lichaam van Schoten voor de goal, Bas. Een indraaiende corner van Donny komt op het hoofd van Bas terecht, die niet te stoppen is door 2 verdedigers van HBC, de bal naar de grond kopt en tussen een wirwar aan spelers de bal in het doel ziet eindigen, 2-2!

Dit smaakt naar meer en Schoten komt nauwelijks in de problemen achterin, daarentegen voorin komt Schoten nog geregeld in het zestienmetergebied van HBC, zo ook als Tom de bal aan de linkerkant ontvangt, met een beweging wilt hij langs zijn tegenstander die te laat is en een tackle inzet, penalty! Donny, topscorer, gaat achter de bal staan, en schiet…. Naast! Donny wordt gewisseld, trainer Ket is keihard.

Met nog zo’n 20 minuten te spelen slaat ineens de vlam in de pan. Een tackle op Daniel rond de middenlijn zorgt voor een opstootje en zoals Tom al riep op het veld met een knipoog: “Dit hebben we even nodig!;)”, blijkt twee minuten later dat dit echt zo was.

Ihsan ontvangt de bal aan de rechterkant van het veld, zijn tegenstander staat voor hem, Ihsan kapt, zijn tegenstander trapt erin, Ihsan kapt nogmaals, zijn tegenstander is nu helemaal gezien en Ihsan geeft de bal voor richting de vrijstaande Bolwijn, met een kopbal waar Luuk de Jong jaloers op zal zijn zet Bolwijn Schoten op voorsprong, 3-2!

In de laatste tien minuten wordt het feest helemaal compleet als Tim de bal op zo’n 20 meter van de goal ontvangt, hij schiet, zijn schot wordt van richting veranderd en eindigt op de lat. Gelukkig beschikt Schoten over Mr. Intikker, want wie is er als de kippen bij om de rebound in het doel te schieten, precies, Jorrell! Hij zet de eindstand op het bord, 4-2!

Schoten wint de topper en krijgt als dank een weekje rust. De volgende wedstrijd is op 26 november, thuis tegen Vitesse’22 , tot dan!