SCHOTEN MINI’S VERLIEZEN ONGELUKKIG

Sportpark Haarlem Stadion
Sportweg 8
2024CN

Op deze eerste gure herfstzaterdag stond de uitwedstrijd tegen Haarlem-Kennemerland op het programma.

Vanaf het begin ontspon zich een leuke wedstrijd waarbij Schoten aantrad met een debutante Jeaney-May en direct de aanval zocht. De voorwaartsen Daley en Shane hadden weinig geluk met hun schoten op doel, telkens wist de keeper van de tegenpartij met zijn benen de bal tegen te houden. Ook de verdedigers Jacob, Lilly en Finn trokken mee ten aanval en zoals gebruikelijk in het voetbal vallen de doelpunten dan aan de andere kant.

Ondanks prima keeperswerk van Duuk met een paar fantastische reddingen en goede uittrappen naar de zijkant vielen er toch 2 doelpunten. Eindelijk had Shane de juiste richting te pakken en scoorde de aansluitingstreffer. Na de limonade ging Finn voor de eerste keer het doel verdedigen. Schoten bleef de beter ploeg en onder aanvoering van Chase op het middenveld wist Shane de verdiende gelijkmaker te scoren. Schoten probeerde  goed over te spelen met zelfs al drie goede passes, maar de tegenpartij kwam toch weer op voorsprong. Chase liep goed door op een diep gespeelde bal en wist het derde doelpunt te scoren door de bal in de hoek te schieten. Shane bracht Schoten zelfs op voorsprong. Daarna ging het verdedigend mis bij Schoten door foutjes, waar Haarlem-Kennemerland van profiteerde en de stand naar 7-4 tilde. Shane wist nog eenmaal te scoren en bepaalde de eindstand op 7-5.

Een beetje onfortuinlijke nederlaag met genoeg aanknopingspunten voor de trainers om de komende tijd extra aandacht te besteden aan bepaalde basisonderdelen.

Gezien de eerste “koude” dag is het verstandig om de spelers zowel tijdens de training als wedstrijden warm te kleden door bijv. een thermoshirt en een maillot of trainingsbroek aan te trekken, bij wedstrijden uiteraard onder de voetbalkleding.

De trainers Wanda en Jaap