GOED UITGEVOERDE CORNERS ZORGEN VOOR OVERWINNING

Geel Wit '20 sv. Mini's 2

2 maart 2024 9:00

Op deze eerste zonnige zaterdag in maart traden de Schoten mini’s voor de derde keer dit seizoen aan tegen Geel-Wit mini’s-2, beide ploegen waren er een keer met de winst vandoor gegaan. Schoten speelde zonder Jeany-May, heerlijk uit logeren, maar de overige 8 spelers waren aanwezig.

Om 9 uur zorgde de goed fluitende scheidsrechter Jeroen Bruin ervoor dat Geel-Wit de wedstrijd met een aftrap kon beginnen. Schoten kwam fel uit de startblokken en binnen 2 minuten opende Niek de score. Schoten bleef druk op Geel Wit houden met enkele fraaie aanvallen waarbij de bal van speler 1 naar speler 2 en soms naar speler 3 werd overgespeeld. Dit resulteerde in een corner die door Shane keurig voor de goal werd geplaatst en Niek feilloos de 2-0 scoorde. Het overwicht van Schoten kwam ook doordat keeper Daley goed ingreep en de ballen keurig naar zijn medespeler aan de zijkant schoot. De verdediging stond als een huis met Jacob, Chase, Lilly en Finn. Zij zorgden er ook voor Niek, Duuk en Shane gevaarlijk konden blijven in de voorhoede. De hoekschoppen kenmerkten het veldoverwicht, want uit een corner van Chase scoorde Shane de 3-0 en of het nog niet genoeg was werd een corner van Jacob door Niek tegen de touwen gewerkt en dat betekende 4-0. Shane zorgde met een mooi schot voor een 5-0 ruststand.

Na de rust ging Niek op doel en buffelde Daley dat het een lust was. Geel Wit deed iets terug door 5-1 en 5-2 te scoren. Dit was het signaal om weer meer de aanval te zoeken en Finn en Lilly stuwden samen met Chase die nu wel de bal ging naar voren ging spelen, hoewel de trucjes voor je eigen doel wel leuk zijn maar ook gevaarlijk omdat de tegenpartij zomaar de bal kan afpakken en in scoringpositie komt. Dit kan en mag natuurlijk, maar het moet wel functioneel zijn. Goede uittrappen van Niek betekende dat de geheel vrijstaande Duuk probeerde met een paar schoten de keeper te verrassen maar de afstand naar de goal was te ver. Duuk iets verder doorlopen naar de goal als je de ruimte hebt en dan schieten, levert vast een doelpunt op. Jacob zorgde voor de 6-2 en opnieuw uit een corner van Chase bepaalde Shane de eindstand op 7-2.

Opvallende pluspunten deze wedstrijd, het goed voor de goal van de tegenpartij gaan staan bij een corner, het terug verdedigen na een aanval en niet meer op een kluitje staan, wat een verschil met de eerste wedstrijd en het proberen om over te spelen wat zo nu en dan al aardig lukte. Maar bovenal het plezier dat jullie uitstralen. Op naar de woensdag en dan weer lekker trainen.

De trainers.