Drie punten uit een grauw Hoofddorp

Hoofddorp s.v. 4

Donny Koning (intikker)

18 februari 2024 11:00

A.C. Eelzak

Sportpark De IJvelden
IJweg 1155
2133MJ
HOOFDDORP
tel. 235637961

Vandaag stond dan eindelijk de uitwedstrijd bij Hoofddorp op het programma, nadat deze eerder tweemaal niet was doorgegaan. Spelers waren er genoeg, de kantine van Hoofddorp was netjes geopend, iedereen was op tijd, kortom het leek een mooie voetbalzondag te gaan worden. Alleen dat weer, regen, veel regen, maar ja dat grauwe weer past dan wel weer mooi bij de akoestiek van Hoofddorp.

Hoofddorp mocht aftrappen deze zondagochtend, speelt de bal viermaal rond en dan gaat het mis bij ze, de bal belandt zo in de voeten van Quincy die van een meter of 20 mag uithalen, binnenkant paal ketst de bal terug het veld in en ja hoor precies voor de voeten van Mr. Intikker, Jorrell de Boo, maar die krijgt het voor elkaar de bal huizenhoog over te schieten, kans verkeken.

Het vervolg van de eerste helft laat zich kenmerken door rommeligheden. Kansen zijn schaars, maar toch gebeurd er genoeg.

Zo krijgt Daniel na een halfuur spelen een gele kaart te zien wegens “het zeggen van dingen die nergens op slaan”. Wij medespelers kennen hem niet anders, maar voor de scheidsrechter is dit raar gedrag, hij mag hier van hem langs de kant even over nadenken.

Terwijl Daniel dit aan het doen is, lijkt de scheidsrechter nog steeds van slag. Hoofddorp speelt de bal terug naar de keeper en deze pakt de bal in zijn handen, hij fluit netjes voor een terugspeelbal, maar legt de bal buiten het zestienmetergebied, dit zijn “de regels” volgens hem, helaas klopt dit niet en helaas gaat de vrije trap er ook niet in.

Vlak voor rust krijgt Schoten nog een laatste kans als Quincy en Donny een twee-tegen-een situatie krijgen voorgeschoteld, helaas komt de pass van Quincy net achter Donny en gaan we rusten zonder doelpunten.

De rust is nog maar net voorbij of het eerste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt. Een pass van Dennie richting Sjors wordt door laatstgenoemde met het hoofd verlengd, Michel is op tijd vertrokken en neemt de bal mee richting achterlijn, met een lage voorzet vindt hij Quincy voor de goal die de bal met een hakje achter de keeper tikt, 0-1!

“De volgende maak ik met een lobje”, aldus Quincy bij het teruglopen naar eigen helft.

We schrijven 10 minuten later.

Een lange bal van Dennie valt over alles en iedereen heen en komt zo bij Quincy terecht, de keeper komt zijn goal uit, maar het lobje van Quincy is precies goed, 0-2!

De wedstrijd lijkt gespeeld en Schoten lijkt het resterende halfuur rustig te gaan uitspelen. Kansen van Donny en Kenneth eindigen net naast, of die van Kenneth (redelijk hoog) over. Toch laat Schoten het meegereisde uitpubliek nog eenmaal juichen als Michel en Donny samen alleen op de keeper afgaan, Michel is niet egoïstisch, speelt de bal af naar Donny die netjes achter de bal is gebleven, en die schuift de bal op zijn beurt in het doel, 0-3! Nee, de scheidsrechter fluit hem af voor buitenspel, hij zag het vanaf 30 meter afstand beter als zijn Hoofddorpse assistent die niet vlagt. Schoten is verbaasd, er wordt gesproken, ditmaal niet door Daniel, en de scheidsrechter trekt zijn beslissing in, 0-3!

In dit verslag is Stephan nog niet genoemd, die speelde eigenlijk bijna foutloos, krijgt met de week meer vertrouwen en luistert graag naar de adviezen van Daniel achterin. Nu was Daniel helaas gewisseld al en dan gaat het toch mis. Een breedtebal door het midden wordt onderschept door Hoofddorp, in eerste instantie lijkt dit geen gevaar op te leveren, maar helaas volgt er toch een voorzet, waarbij de spits vrij kan inkoppen, 1-3!

De volgende wedstrijd staat gepland op 3 maart, Heemstede uit, tot dan!