AZ

VV Schoten 2* partner AZ Talentenplan

Met het AZ Talentenplan wil AZ een samenwerking aangaan met iedere amateurvereniging in de regio. Om een zo passend mogelijke samenwerking aan te gaan, zijn er drie verschillende pakketten samengesteld: Het eerste seizoen worden de amateurverenigingen ingedeeld als 1*partner of als 2* partner. Gedurende het jaar kijkt AZ welke verenigingen in aanmerking komen voor 3* partner. Die clubs kunnen vanaf het seizoen 2011-2012 meer voordelen verwachten.

vv Schoten 2* partner van AZ, wat houdt dat in voor de Schoten.
Een 2* partner krijgt uitnodigingen voor seminars en bijeenkomsten in het AFAS Stadion en mag zich officiële partner van AZ noemen. Trainers krijgen exclusief toegang tot de AZ Online Voetbalschool. Daarnaast krijgt een 2* partner toegang tot meerdere scholingsmomenten op sportcomplex ’t Lood. Daarin krijgt de 2*partner een goede kijk in keuken van talentontwikkeling.

Het centrale punt van de samenwerking is de AZ Online Voetbalschool. Vanaf nu kunnen alle trainers van amateurverenigingen die lid zijn van het AZ Talentenplan, gratis gebruik maken van de AZ Online Voetbalschool. Met deze trainerstool is de gehele AZ Opleidingsvisie toegankelijk voor iedereen.

Trainers kunnen per leeftijdscategorie tientallen oefenvormen bekijken en toevoegen aan hun eigen trainingsprogramma. Oefenvormen worden gedemonstreerd aan de hand van trainingschema's, uitleg, animaties en videobeelden. Daarnaast is de AZ Online Voetbalschool toegankelijk voor beleidsbepalers en spelers.

Procedure trainers vv Schoten - AZ Online Voetbalschool
De actie ligt bij de trainers. Zij gaan naar www.azonlinevoetbalschool.nl en moeten zich eerst registeren. In het registratie formulier vullen ze een gebruikersnaam in, en een wachtwoord die zij willen gebruiken. Nadat dit is gedaan, zijn zij lid van de AZ OVS en hebben slechts toegang tot het spelersgedeelte.

Na aanmelding geeft u uw gebruikersnaam door aan Louis Groenewoud (technischezaken@vvschoten.nl), hij zorgt voor verdere aanmelding.
AZ zal de aangemelde trainers verder autoriseren en toegang geven tot het trainersgedeelte.

Dus nogmaals:
1. Trainers zelf aanmelden op www.azonlinevoetbalschool.nl
2. Gebruikersnaam doorgeven aan contactpersoon club.
3. Contactpersoon club geeft lijst met namen door aan AZ.
4. AZ autoriseert trainers

AZ Talentenplan Seminar zeer interessant

Donderdagavond 20 januari jl. vond het 1e AZ talentenplan Seminar plaats in het AZ stadion. Alle aan het AZ talentenplan deelnemende amateur verenigingen uit Noord-Holland waren uitgenodigd. Naast Schoten ( Christiaan Horn / Henk Steenbergen) waren o.a. ook DSS en OG vertegenwoordigd.

De avond werd om 19.00 geopend door Hoofd Jeugdopleidingen Aloys Wijnker.
Hierna kwam Earnest Stewart (Directeur Voetbalzaken van AZ) aan het woord.
Het doel van  AZ is dat over 10-jaar 40% van de 1e elftal voetballers zelf is opgeleid.
Vandaar ook de samenwerking(AZ talentenplan) met amateurverenigingen uit Noord Holland.De aan het AZ talentenplan deelnemende clubs worden in gedeeld in sterrencategorieën. Je start als 1* partner. Naar gelang het aantal sterren wordt de samenwerking met AZ intensiever. Zie hiervoor www.azonlinevoetbalschool.nl

Na Earnest Stewart kwam Wim van Zwam (KNVB)aan het woord. Wim van Zwam is o.a coach van het Nederlands Elftal onder de 19 jaar. In zijn presentatie werden de verenigingen geïnformeerd over het toekomstig (jeugd) voetballandschap in Nederland en Noord-Holland. Hierbij zijn onderlinge samenwerking en kennisoverdracht cruciaal om het  voetbal in Nederland op een hoger niveau te krijgen.

De avond werd afgesloten met een 4-tal speed-date rondes. Hiervoor was de Georg Kessler Lounge verdeeld in 19 tafels. Aan elke tafel zaten zo’n 7 vertegenwoordigers van de samenwerkende amateurverenigingen. Tijdens de speeddate rondes weren enkele thema’s en vraagstukken onderling besproken.

De vraagstukken bestonden uit:
1. Hoe werft u technisch kader;
2. Hoe kunnen de verenigingen A,B en C –junioren behouden;
3. Wat voor rol hebben normen en waarden binnen u vereniging;
4. Hoe gaat u de kennis via AZ Online Voetbalschool en seminars binnen u club verspreiden.

Met  name de speeddates waren reuze interessantDe avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en het was dan ook een zeer nuttige bijeenkomst.
De door AZ aangeboden hulpmiddelen worden dan ook uitgedragen binnen Schoten.
Volgens eerder genoemde procedure kunnen de Schoten trainers zich aanmelden.
De AZ Online Voetbalschool is ook toegankelijk voor spelers.