Waarom de BBSF?

Oprichting Bert Buter Schoten Foundation is een feit!

VV Schoten 100 jaar
In februari van dit jaar heeft voetbalvereniging Schoten de leeftijd van 100 jaar bereikt.
Een bijzondere mijlpaal voor onze club. Maar deze respectabele leeftijd betekent niet dat we oud en krakkemikkig zijn. Integendeel, de club is springlevend en bruisend!
En zo lang de aanwas vanuit de jeugd niet stopt, kunnen we makkelijk nog eens 100 jaar verder!

Hoe voetbal bedoeld is
We hoeven ons naar het schijnt voorlopig geen zorgen over te maken, gezien de drukte op de voetbalvelden op zaterdag. Overigens: voor wie zich druk maakt over commercie, verwende voetballers en grote clubbelangen in onze mooie sport, hoeft alleen maar als medicijn op een zaterdag naar de vereniging te komen en naar het jeugdvoetbal te kijken. Daar is te zien hoe voetbal oorspronkelijk ook al weer bedoeld is. Namelijk: voor het maken van plezier. Simpel heen en weer hollen over een hobbelig veld, achter een bal aanjagend en verder helemaal niks. En het is gek, daar word je dolgelukkig van. Kom gewoon maar eens kijken naar alle rode wangen en opgewonden koppies.

Wie de jeugd heeft…
Dat onbekommerde plezier, dat moeten we vasthouden. Net zoals we de jeugd bij onze vereniging moeten koesteren. Want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Het is belangrijk dat we de jeugd bij onze club weten te betrekken en betrokken weten te houden. Immers, het verdwijnen van jeugdspelers betekent op de langere termijn het verdwijnen van VV Schoten. En dat willen we natuurlijk niet.

De Bert Buter Schoten Foundation
Met en door die gedachte is oud Schotenlid Henk Burghout tot een bijzonder initiatief gekomen. Zijn idee is om een fonds op te richten, speciaal voor de jeugd van VV Schoten. Het doel van het fonds is het organiseren en financieren van allerlei extra activiteiten voor onze jeugdleden. Hierdoor wordt het voetballen bij onze vereniging extra aantrekkelijk en weten we de jeugd aan ons te binden. En zo blijft het voortbestaan van onze vereniging eveneens verzekerd.
Henk doet als eerste een geweldig gebaar: hij schenkt de club 15.000 euro. Maar niet zomaar, er zijn een paar voorwaarden aan verbonden.

Een foundation, om het verleden te eren en de toekomst veilig te stellen
Zoals gezegd heeft Henk een paar voorwaarden voor zijn gift gesteld. Allereerst  –en dat is voor mij en mijn familie een grote eer- dat dit fonds de naam krijgt van onze vader, Bert Buter. De inzet van vader, samen met vele andere net zo gedreven vrijwilligers, heeft er destijds toe geleid dat we een mooie tribune en prachtige lichtinstallatie hebben gerealiseerd.. Henk eert, door deze foundation, alle vrijwilligers van onze club!
Ten tweede: het geld uit de foundation komt geheel en exclusief de jeugd ten goede. Het fonds is bedoeld voor het zorgvuldig en voor langere periode ontwikkelen van jeugdactiviteiten binnen de club. Denk dan bijvoorbeeld aan voetbalkampen, voetbalclinics, bezoeken van grote wedstrijden, het verbeteren en uitbouwen van trainingen.
Er zijn al vele ideeën. Een groep leden zal als bestuurders van het fonds erop toezien dat deze voorwaarden nageleefd worden.
En als laatste voorwaarde stelt Henk dat de vereniging zich gaat inspannen om eenzelfde bedrag in het fonds bij te kunnen voegen.

Onze vraag aan u
Daarmee komen we bij onze vraag aan u.
Graag doen we een beroep op u het initiatief van Henk Burghout van harte te ondersteunen. We hebben al positieve reacties gekregen en ook al schenkingen mogen ontvangen. Maar we moeten tenminste tot 15.000 euro komen! Daarom: ieder bedrag, groot of klein, zal buitengewoon gewaardeerd worden. En het hoeft geen betoog dat wij, evenals de kinderen (nu en in de toekomst) ontzettend blij zullen zijn als het gaat lukken, de Bert Buter Schoten Foundation het daglicht te laten zien. Wilt u meehelpen? Maak dan een bedrag over naar 12.03.39.951  tnv Bert Buter Schoten Foundation, VV Schoten.
Namens de jeugd van VV Schoten, alvast enorm bedankt!!

Het bestuur van de Bert Buter Schoten Foundation
Namens deze,