Rode Draad Leerplan

De gehele jeugd VV Schoten start seizoen 2019-2020 met het Rode Draad leerplan!

De technische commissie van VV Schoten wil haar jeugdopleiding verenigingsbreed optimaliseren via het Rode Draad leerplan. Alle spelers zullen een totaalopleiding op maat aangeboden krijgen die aansluit bij leeftijd en niveau. Met name de jeugdspelers profiteren van een planmatige aanpak.

We verdelen alle teams van onder 8 tot en met onder 19 in drie groepen:

• Onderbouw: Onder 8 t/m 11
  • Middenbouw: Onder 12 t/m 15
  • Bovenbouw: onder 16, t/m 19

Alle spelers worden volgens vaste maandthema's opgeleid met als uitgangspunten:

• Eerste training in de week: individuele ontwikkeling
  • Tweede training in de week: teamontwikkeling
  • Wedstrijd: leermiddel

Om u een beeld te geven over het Rode draad leerplan kunt u het
volgende filmpje bekijken: https://youtu.be/5pM04DTcp3A

Onze vereniging werkt hierbij nauw samen met www.jeugdvoetbalopleiding.nl

Jeugdvoetbalopleiding is landelijk actief en zorgt voor een club specifieke ondersteuning en scholing.

Via de Rode Draad zal er met maandthema's gestructureerd en planmatig gewerkt gaan worden met ondersteuning en begeleiding op maat. Dit zal maandelijks plaatsvinden tijdens reguliere trainingen op ons complex.

Voordelen:

• Vereniging en trainers krijgen intensieve begeleiding
  • Er ontstaat meer samenhang tussen de diverse trainingen en wedstrijden
  • De trainers krijgen maandelijks ondersteuning, begeleiding en feedback
  • Via maandelijkse analyses kunnen de trainers zich individueel ontwikkelen
  • Maatwerk wordt geboden
  • Trainers hoeven niet zelf op zoek naar oefenstof op internet etc.
  • Iedere jeugdspeler krijgt een gestructureerde jeugdopleiding waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en niveau
  • Alle trainers werken vanuit dezelfde visie
  • Voor nieuwe/toekomstige jeugdtrainers is overzichtelijk en herkenbaar wat er in welke periode aan de jeugd geleerd moet worden
  • Rendement jeugdopleiding vergroot enorm; iedereen is op dezelfde wijze met de opleiding actief

Door deze gestructureerde werkwijze willen wij de jeugdopleiding de komende jaren continu verbeteren.

Kick-off!
Op zaterdag 24 augustus 2019 van 15:00 – 17:15 uur zal er een kick-off plaatsvinden, deze is voor alle jeugdtrainers, leiders, bestuur, jeugdcommissie, coördinatoren en geïnteresseerden.

De officiële uitnodiging voor deze informatiebijeenkomst volgt z.s.m. De bijeenkomst zal praktijkgericht zijn met veel interactie waarin we het jeugdkader voorbereiden en vooral enthousiasmeren vanuit een breed draagvlak, zodat eenieder startklaar is om succesvol een bijdrage te leveren aan het Rode Draad leerplan.

Met sportieve groet,

De Technische Commissie.