A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 01

14 februari 2015 11:30

Hofstede, B. ter

zaterdag 14 februari 2015.

Ted, Bryan, Danilo, Remco (Nikhil) , Lesley, Robbert, Aron, Derk, Nick (Robin), Bram, Orcun speelden en Sven hield de bank warm. Scheidsrechter vandaag was de scherp leidende attente heer Claassen die Hercules de wedstrijd liet aftrappen.

Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op met over en weer kansjes. Geen van beide teams wist echt de bovenliggende partij te worden maar het was voetballend aardig op orde. Na ruim een half uur beoordeelde een Hercules speler een Schotenvoorzet volgens mij van Orcun net niet goed genoeg, en kopte deze langs zijn eigen doelman in het netje wat Schoten een onverwachte voorsprong opleverde. Het siert Hercules dat het door die tegenslag niet het koppie liet hangen maar er een schepje bovenop legde waardoor binnen vijf minuten de stand weer was rechtgetrokken na een fout in het centrum van Schoten.

Kort na de rust kreeg Lesley een vrije trap te nemen die hij ongeveer ter hoogte van de penalty stip op het hoofd van Derk legde die niet aarzelde maar opnieuw de voorsprong voor Schoten aantekende. Een minuut of vijf later leidde een mislukte actie van tot de gelijkmaker van Hercules. Met nog een klein half uur te spelen verwerkte de ingevallen Nikhil een bal van Bram tot doelpunt en niet veel later zette Bram met een ziedend schot de marge op 2. Met nog ruim vijf minuten op de klok scoorde Hercules de 3-4 en de spanning was weer terug. Bryan maakte zijn fout goed door een bijna zeker doelpunt net voor de lijn weg te halen en bij een vrije schop voor Schoten werd Robin binnen de zestien naar de grond getrokken waardoor Aron een strafschop mocht verzilveren. Bram zette in de laatste minuut nog een keer sterk door en zorgde ervoor dat de eindstand op 3-6 werd bepaald.