72'

A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 01

18 april 2015 12:00

Wit, B.G.P. de

Het is zaterdag 18 april rond 10 uur als ik mij meld op de club. Vandaag moet gespeeld worden tegen Ilpendam, de ploeg waartegen thuis op zo'n wonderlijke manier van werd gewonnen met 13-2. Schoten moest gehavend aan deze wedstrijd beginnen, achterin ontbraken Robbert en Bryan terwijl Sven op het middenveld niet kon spelen en ook Tim was onvoldoende fit. Gelukkig kon Thom ondanks zijn gekneusde arm wel spelen en waren Luc van Eeden en Dylan Vrugt meegereisd naar het verafgelegen Ilpendam.   Ted, Danilo, Thom, Lesley (Gino), Remco, Aron, Orcun (Dylan), Nick, Derk (Luc)Colijn en Darren speelden, geel was er voor Colijn en Aron.

De eerste helft werd afgetrapt door Schoten dat direct duidelijk gemaakt kreeg dat Ilpendam uit was op revanche. Ilpendam ging op zoek naar een vroege voorsprong en joeg de Schotenaren op. Er ontspon zich een leuk schouwspel waarbij beide teams aan elkaar gewaagd leken. Kansen over en weer leidden niet tot doelpunten en het was Schoten dat na het eerste kwartier iets beter in de wedstrijd kwam, gesteund door een prettig windje in de rug. Toch was het Ilpendam dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam door een doeltreffend uitgespeelde counter. Ruststand 1-0

De tweede helft was amper tien minuten gespeeld toen Ilpendam door haar fysieke spel 3 gele kaarten op zak had. Ietwat verbluft maar onverschrokken gingen de geel zwarten de confrontatie aan en probeerden de wedstrijd te doen kantelen.  Toch was het Ilpendam dat uit een counter een doelpunt scoorde en na een kwartier in de tweede helft was de stand 2-0. Kort na dit doelpunt viel er weer een kaart bij Ilpendam. Omdat bank en publiek het nodig vonden veel en luid commentaar te leveren werd het binnen de lijnen ook wat onplezieriger. Een volgende overtreding met reactie leidden tot twee kaarten, waardoor een van de Ilpendammers het veld moest verlaten. Dit ging niet zonder slag of stoot dus vond de scheids het beter een korte periode van bezinning in te lassen.

Met nog een kleine twintig minuten speeltijd op de klok werd de wedstrijd hervat met 10 tegen 11. Geen van beide teams scoorden nog, dus aan de ongeslagen reeks van 14 wedstrijden die begon met de overwinning op Ilpendam, werd een einde gemaakt met een overwinning van Ilpendam.

Volgende week staat Overbos op het programma en een week later Hellas Sport. Het is dus noodzakelijk tegen Overbos te winnen om de laatste wedstrijd niet afhankelijk te zijn van het resultaat van de achtervolgers.