A-junioren zaterdag, A1, 1e klasse 01

9 mei 2015 14:30

Hofstede, B. ter

Zaterdag 9 mei 2015
Schoten A1 heeft nog een kleine kans om zich te kwalificeren voor de nacompetitie. Als vandaag minstens 1 punt wordt gepakt, wordt de periodetitel veiliggesteld en kan geprobeerd worden om promotie af te dwingen in een drietal wedstrijden. Schoten startte met de volgende elf: Ted, Danilo, Remco, Thom, Robbert, Nick, Sven, Orcun, Derk, Colijn en Darren. Alle wisselspelers kwamen aan spelen toe en dat waren vandaag, Bryan, Lesley, Aron, Gino en Tim. Scheidsrechter vandaag was de heer Ter Hofstede.

De wedstrijd werd door Schoten afgetrapt met de wind en de zon in het gezicht. Hoewel er voor Schoten nog best wat te winnen viel, begon de wedstrijd in een gezapig tempo. Hellas gooide af en toe het tempo wat omhoog en dus moest er voortdurend attent (mee)verdedigd worden. Het was halverwege de eerste helft dat Schoten wat meer het initiatief kreeg. Er werd aardig naar voren gespeeld ondanks de tegenwind en er kwamen wat kansen. Het was echter Hellas dat de grootste kans kreeg, maar gelukkig werd de bal die Ted al was gepasseerd, door de paal terug in diens handen gekaatst. Beide teams waren nu wakker en er werd wat meer gevoetbald, zonder dat dit in de eerste helft tot doelpunten leidde.

De tweede helft mocht Schoten met de wind in de rug proberen de situatie te handhaven. Binnen vijf minuten was het echter mis, Hellas wist de 1-0 aan te tekenen en Schoten op achterstand te zetten. In tegenstelling tot het begin van het seizoen, bleven de Geel-Zwarten geloven in een goed resultaat en werden de ruggen gerecht en werd de aanval gezocht. Het was amper een minuut na de 1-0 dat Colijn zorgde dat Derk de 1-1 kon scoren. Jammer genoeg was het een paar minuten later al weer 2-1 voor Hellas, maar Schoten bleef geloof in eigen kunnen houden. Na 20 minuten in de tweede helft werd de gelijkmaker gescoord en opnieuw maakte Hellas een minuutje later ook weer een doelpunt waardoor het 3-2 werd. Met nog een kwart wedstrijd te gaan werd het spannend. Schoten zette nog meer druk naar voren en probeerde de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Helaas lukte dat niet maar de jongens konden met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Nu was het de vraag wat de directe concurrentie gedaan heeft, want de schade door de verliespartij was beperkt gebleven en er was nog steeds een kansje dat er nacompetitie gespeeld kon worden. De mannen op de bank en het wederom in grote getale opgekomen Schotenpubliek had echter de resultaten al gehoord en wist dat ODIN had gewonnen, waardoor er door onze mannen 1 (doel)punt te weinig was behaald deze wedstrijd.

De A1 verdient na dit seizoen wel een pluim. Na negen wedstrijden stond het team in november op degraderen (een schamele 12de plaats). Vlak voor de winterstop waren de mannen gestegen naar de 9de plek en net uit de gevarenzone geklommen. Half maart werd de vierde! plek bereikt en stond het team in de periode bovenaan. Dat de periode net niet winnend (of met een tweede plek) werd afgesloten valt deze jongens niet te verwijten - sterker - eindigen in deze sterke poule op een fantastische vierde plek had niemand tevoren verwacht. Meedraaien en niet degraderen was het streven, meedoen om een periode kampioenschap met kans op nacompetitiewedstrijden om promotie naar de hoofdklasse.......KLASSE mannen van de A1