RODA '23 Rksv 1 (zon)

10'

2e klasse/3e klasse 2) Wedstrijd E 2B/3C+D

10 juni 2018 14:00

In de competitie troffen Schoten en Roda ’23 elkaar. Zowel bij Roda ’23 (1-4) en thuis (7-0) wonnen de Haarlemmers. Vandaag stonden beide teams voor zeker 350 toeschouwers tegenover elkaar op sportpark Vergierdeweg  in een nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de 2e klasse. De winnaar ging direct door en de verliezer krijgt daarvoor nog een herkansing.

Vrij snel in het begin van de wedstrijd werd een vrije trap door Tom Jacob in de hoek geschoten die doelman Daan Stevens wist te paraeren. Schoten kwam in de 10e minuut op voorsprong na een solo van Sjoerd Auwerda. Dit was een domper voor de bezoekers en die had nog groter kunnen worden. Schoten zette de Bovenkerkers onder druk  en creëerde enkele kansen maar een toegekende strafschop in de 10e minuut weet Tom Jacob niet te verzilveren. Daan Stevens kon deze tot corner tikken. Hierna nam Roda ’23 het initiatief met opbouwend voetbal waar Schoten de lange bal hanteerde. De thuisploeg ontsnapt aan de gelijkmaker als Nick van der Zwaan zijn man laat lopen maar Schoten-keeper Remy Hereur kan dit voorkomen maar dat doet hij ook op een kopbal van R6. Het spel van beide teams oogt rommelig en duidelijk is te zien dat er de nodige spanning op deze wedstrijd stond. Voor rust kregen beide teams nog wat mogelijkheden om te scoren maar gebeurde tot de rust niet.

In de tweede helft start Roda ’23 ontketend. Voor Schoten is het alle hens aan dek en zij stonden onder druk. Het wachten was op een doelpunt van Roda ’23. Angelo Lioe-A-tjoe mocht er vanaf de middellijn op links als een haas vandoor gaan en aangekomen in de 16 meter dacht hij Remy Hereur te kunnen aftroeven maar die toonde zijn grote klasse en hield Schoten op de been. Ook Tim Plemper vindt Remy Hereur op zijn pad maar in de rebound is hij kansloos, 1-1. Daarmee was de wedstrijd weer open. Beide teams kregen kansen. Bij Roda ’23 van 7 en 13 en bij Schoten voor Robin de Ridder. Het spel golft op en neer. Dylan Speelman was het eindpunt van een mooie aanval via Anil Kilic en Aron Apetz maar ook Daan Stevens is in vorm en weet een doelpunt te voorkomen. Schoten kreeg de deksel toch nog op haar neus want geheel vrijstaand in de 16 meter kopte Tim Plemper uit een voorzet van Angelo Lioe-A-tjoe in de Schoten goal, 1-2. Schoten ging daarna alles of niets spelen maar er een verlenging uithalen zat er niet in.

Met deze overwinning gaat Roda ’23 de tweede klasse in en daarvoor krijgt Schoten nog een herkansing. Zondag 17 juni moeten zij naar V.V.W. in Wervershoof en te hopen is dat trainer/coach Jasper Ketting zijn spelers na deze nederlaag voldoende kan motiveren om die wedstrijd met vertrouwen te kunnen ingaan. Mochten zij die wedstrijd winnen dan volgt zondag 24 juni een thuiswedstrijd waarin dan promotie moet worden afgedwongen.