3 - 5

Schoten JO11-1

3e klasse 09

29 september 2018 12:00

Onder het genot van een prachtig nazomers zonnetje, verzamelden we rond 11:00 uur bij Schoten voor de teambespreking. Tien minuutjes later komen de kids lachend naar buiten , ze hebben er zin in !

Na omgekleed te zijn , is er nog een klein kwartiertje voor de warming Up en het inschieten van keepster Luna. Ondertussen komen de trouwe supporters (ouders, opa’s en oma’s) langs de zijlijn staan.

12:00 uur we gaan van start ! Danny, Tygo en Thijs beginnen in de wissel.

Schoten begint de wedstrijd “slordig” veel passes komen niet aan en we zijn vaak net te laat bij de bal. Dss krijgt de eerste paar kansen , maar door goed keeperswerk van Luna, verdedigend werk van Ayoub (man of the match) Jada en Thobias en het geluk van een bal op de lat , staan we na 10 minuten nog 0-0.

Coach Barry vraagt “ zijn we wakker nu schoten ? “ tevens wisselt hij Juul en Demy van positie , waardoor het spel lekkerder begint te lopen. We krijgen 2 kansen op de 1-0 maar beide ballen gaan net naast de goal.

Nieuw dit jaar is dat er na 15 minuten een kleine pauze is van 2 minuutjes , Barry spreekt de kids toe en wisselt 3x .

Direct na de eerste pauze geeft Demy een pass op Juul die keurig afrond 0-1!

Kort daarop schiet DSS hoog over, Luna speelt de bal naar Ayoub , die een prachtige bal diep speelt over de verdediging naar Danny. Danny neemt aan rent door naar de goal en BIEM 0-2!

DSS zet aan , maar de kids staan hun mannetje en weren gezamenlijk iedere aanval af ! Toch is er een momentje waarop DSS er door komt en zodoende staat er 1-2 op het scorebord.

De duels worden steviger , Thobias blijft zn man in de nek hijgen, Tygo ruimt achterin lekker op. Nick komt een paar keer goed voor z'n man en gebruikt z'n lichaam goed. Ook Danny gaat hard de duels aan met de nodige schouderduwen.

Juul wordt diep gestuurd ,rent de hele DSS verdediging eruit (wat ben je snel!) en geeft de bal breed op Thijs die keurig afrond 1-3 !

Schoten blijft druk zetten wat resulteert in de nodige kansen , lat , net over en de keeper houden de stand op 1-3 , toch krijgen we net voor het laatste rust moment een corner. Juul schiet de bal voor en Youssef maakt deze (een beetje gelukkig) af met zn rug !? 1-4!
Dit kan niet meer mis gaan toch ?

Man of de match Ayoub , wordt gewisseld en dit is goed te merken. De verdediging is even van slag , want wat staat Ayoub heerlijk te voetballen en te coachen , maar    Schoten blijft alert en met Jada , Tygo , Luna en Nick achterin houden we de stand op 1-4

Laatste kwartier is gestart en DSS geeft niet op , ze gaan vol in de aanval en scoren 2-4 ! Wat is het spannend !
Schoten komt weer onder druk te staan , maar blijft bikkelen en door goed samenspel krijgt Demy de bal rechts voorin en maakt met een panna ! keurig af 2-5 ! DSS scoort tot slot de 3-5 maar dat maakt niks uit, ook deze wedstrijd is in de pocket.

Keurige seizoenstart , 2x gespeeld , 2x gewonnen. Als we zo blijven knokken voor elkaar en vooral de bal het werk laten doen , gaan we hoge ogen gooien dit seizoen.