4 november 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

West Frisia onderuit in roerige periode

West Frisia heeft zondagmiddag op eigen veld met 1-3 verloren van laagvlieger Schoten. De nederlaag komt in een roerige periode, waarin het hoofdbestuur is opgestapt na signalen van onvrede binnen de club.

Trainer Henk Spaan wijt de nederlaag tegen de ploeg uit Haarlem overigens niet aan de perikelen binnen de club. ,,Ik heb geen moment het idee gehad dat de spelers daar sportief gezien last van hebben gehad. Had eerder het idee dat de gebeurtenissen juist een stimulans waren.’’

Dat bleek echter niet genoeg om de tegenstander over de knie te leggen. In de rust keken de Enkhuizers, die het moesten stellen zonder Cas Bierhaalder, Barry Dammers en Kevin Peerdeman, tegen een 0-2 achterstand aan. ,,Zij speelden een counter goed uit en bij een corner stonden wij niet goed. Dat was natuurlijk wel een klap, vlak voor rust.’’

Spaan zag echter dat zijn ploeg niet wilde opgeven. ,,In de tweede helft hebben ze er werkelijk alles aan gedaan. Dat is gelijk ook het positieve van deze wedstrijd. Want de afgelopen wedstrijden ontbrak het daar nog weleens aan.’’

In het tweede bedrijf kwam West Frisia terug in het duel door een treffer van Jordi van Ammers. ,,Daarna kregen we nog eens vijf goede kansen op de gelijkmaker. Helaas wilde de bal er niet in. We namen natuurlijk ook meer risico en gingen achterin een-op-een spelen.’

In de slotminuut kreeg Schoten nog een penalty die werd verzilverd. ,,Dat was het gevolg van de risico’s die we namen’’, vond Spaan. ,,We hadden natuurlijk niet verwacht van dit Schoten te verliezen. Het is, ondanks dat ze wat aardige spelers hebben, geen wonderploeg. Het is teleurstellend, maar ik ben blij om te zien dat de groep er goed mee omgaat. Ze blijven strijdvaardig, geven niet op en blijven echt een team. Ik heb ze dinsdagavond vrijgegeven van trainen. Ze hebben ervoor gekozen om die avond als team iets te gaan doen. Een goed teken, vind ik’’

West Frisia-Schoten 1-3.

Doelpunt West Frisia: Van Ammers 1-2.