Schoten 3 (zon)

4e klasse 05

4 november 2018 11:00

Vandaag mag Schoten 3 al vroeg verzamelen voor de uitwedstrijd bij Terrasvogels 2. Een heerlijk zonnetje schijnt over het veld waar beide ploegen omstreeks 10.30u verschijnen voor de warming-up. Door de matige trainingsopkomst op vrijdag, was het voor trainer Samil weer een makkie om tot een basiself te komen.

Al snel wordt duidelijk dat Schoten vandaag het spel zal moeten maken en dat Terrasvogels voornamelijk gokt op de lange bal van achteruit om daar hun spitsen mee aan het werk te zetten. Het spel van Schoten leidt niet direct tot zeer grote kansen en het duurt dan ook tot de 20e minuut dat een corner van Nigel op het hoofd van Jorrell belandt welke net naast kopt.

De volgende kans is wel raak. Een slecht weggewerkte bal van Terrasvogels pikt Sjors op het middenveld op. Speelt hem direct naar Nick, welke hem direct doorspeelt naar Daan Pelser die verwoestend uithaalt, 0-1!

Tot de rust gebeurd er verder niet al te veel en we gaan rusten met een terechte 0-1 voorsprong.

Na de rust is het duidelijk dat Terrasvogels wat meer naar voren gaat drukken en het combinatiespel van de 1e helft zak wat weg bij Schoten. Toch is het Schoten dat de eerste grote kans van de 2e helft krijgt. Een vrije trap van Ishan komt in de buurt van Daniel, die in plaats van de bal, een paar noppen van Terrasvogels tegen zijn kop krijgt, resultaat gat in z’n kop en een penalty! Jorrell die in vier jaar tijd 1x eerder heeft gemist, weet helaas het doel niet te vinden, de bal gaat naast en het blijft 0-1.

In het restant van de 2e helft krijgen beide ploegen enkele kleine kansen, wat niet resulteert in doelpunten. Het duurt dan ook tot de 80e minuut als de volgende grote kans zich aandoet. Een voorzet vanaf de linkerkant van Terrasvogels komt hoog in ons strafschopgebied terecht, Bas die probeert de bal met zijn voeten weg te werken, maar raakt helaas de tegenstander in plaats van de bal; penalty Terrasvogels volgt. Dat deze penalty een kopie wordt van de penalty van Jorrell is mooi meegenomen en geeft vertrouwen dat de 0-1 over de streep zal worden getrokken.

In de 90e minuut gebeurd het volgende akelige moment. Arslan en zijn tegenstander komen met de koppen hard tegen elkaar, drie hechtingen blijken later nodig om het gat in Arslan zijn hoofd te hechten.

Wat volgt is de blessuretijd. De kwelgeest die bij het 1e elftal dit seizoen al twee keer langs is gekomen, kwam vandaag bij Schoten 3 langs. Een bal die tot driemaal toe niet goed wordt weggewerkt, belandt randje zestien bij de spits van Terrasvogels, die wel raadt weet met deze kans 1-1!

Dat in de allerlaatste secondes een uittrap van de doelman van Terrasvogels nog bij de spitsen van Terrasvogels belanden en deze kans nogmaals verzilveren, maakt de uitslag ietwat geflatteerd, 2-1!

Volgende week tijd om de rug te rechten, uit bij HYS.