Daan Pelser (schot)

4e klasse 05

17 februari 2019 11:30

Op deze zondagochtend kwamen er diverse foto’s de Whatsapp-groep binnen. Jorrell wenste ons succes, met een biertje in zijn hand, vanuit Azië. Ishan showde ons even de Spaanse zon en Jeroen Pelser liet wat Oostenrijkse sneeuw zien. Gelukkig bleven er nog wel 14 fitte en niet op vakantie zijnde spelers over die om 10.30u bij onze buren uit Velserbroek aanwezig waren.

Voor de weinige toeschouwers viel er het eerste halfuur niet al te veel te beleven. Het was voornamelijk VVH dat uit diverse corners voor het meeste gevaar zorgde. Schoten stelde hier weinig tegenover en het was dan ook aan VVH te danken dat de 0-1 na een halfuur op het scorebord kwam.

Een ingooi van Nigel ver op de helft van VVH belandt in het zestienmeter gebied, twee verdedigers kunnen de bal wegwerken, maar besluiten dit allebei niet te doen. Hierdoor kan Sjors de bal oppikken en breed leggen op Quincy die de bal van zo’n 7 meter onder de keeper doorschiet, 0-1!

Zo aardig als VVH voor Schoten is, is Schoten op slag van rust voor VVH. Een lange bal van VVH richting niemandsland kan zo opgepikt worden door Bart, echter besluit Jordy om deze bal te gaan aannemen, wat niet helemaal goed gaat. De bal komt voor de voeten van de spits van VVH die van zo’n 20meter zeer nauwkeurig uithaalt, 1-1!

In de rust wordt er door trainer Ket besloten dat we iets anders gaan spelen en meer gaan gokken op een uitval met de spitsen Daan en Quincy.

Dat dit na rust meteen resulteert in de 1-2 heeft werkelijk niets te maken met deze omzetting. Een bal die tussen de verdediger en de keeper van VVH invalt, wordt door de VVH verdediger niet terug gespeeld richting zijn keeper, die dit wel verwacht en ook niet weggewerkt door de keeper, dat verwacht de verdediger dan weer. Nee, deze bal blijft rustig liggen op zo’n 9 meter van de goal en de aanstormende Daan Pelser besluit de bal dan maar tegen het net te schieten, 1-2!

Tien minuten later volgt de mooiste aanval van de wedstrijd. Een driehoek op het middenveld eindigt met een steekbal van Sjors richting zijn broertje Daan die alleen op de keeper afgaat, helaas schiet hij tegen de keeper aan, waardoor het 1-2 blijft.

Met nog zo’n 20 minuten te spelen komt Schoten met 10 man te staan voor een korte periode. Een onschuldig duel tussen Sjors en zijn directe tegenstander eindigt tot Sjors zijn grote verbazing in een vrije trap voor VVH. Dat Sjors het niet eens is met de scheidsrechter besluit hij hem maar even te vertellen, waarop de scheidsrechter antwoordt door Sjors een gele kaart te geven.

De enige kans van VVH in de 2e helft komt er in de 89e minuut. Een half struikelende speler van VVH in het zestienmeter gebied ontvangt van Branco het laatste zetje om helemaal te struikelen, penalty! Gelukkig beschikt Schoten 3 over Bart, die deze penalty stopt en zo de drie punten voor Schoten binnen sleept!