3 november 2018 11:00

Zaterdag 3 november
Aanvang 11:00 uur
Vandaag staat de topper tussen de nummer 2 en 3 uit de 3de klasse O11 op het programma.
Schoten heeft 4 wedstrijden gespeeld 12 punten en DIO 5 gespeeld 12 punten. De doelsaldo’s respectievelijk +7 en +16. Beide ploegen op papier dus aan elkaar gewaagd.
Danny en juul sluiten iets later aan, omdat ze eerst nog een wedstrijd met de JO10-2 hebben gespeeld. Top dat de teams elkaar zo kunnen helpen ????
Dat het een belangrijke wedstrijd is vandaag , is ook aan het aantal supporters te merken. Opa’s oma’s broers ouders , ze zijn allemaal aanwezig.
11:00 wesley fluit voor het begin van de wedstrijd.
De eerste kansjes zijn voor DIO , waar de snelle aanvoerder een paar keer snel langs de verdediging rent , maar de kansjes zijn nauwelijks gevaarlijk te noemen.
Schoten staat goed georganiseerd op het veld. Iedereen houdt keurig zn positie en in balbezit wordt er netjes overgespeeld.
Voor het goal wordt er echter nog iets te vaak geprobeerd zelf uit onmogelijke posities te scoren , waar er vaak wel twee a drie andere spelers uit het team hélemaal vrij voor het goal staan.
Vanaf minuut 5 heeft schoten de overhand, waar verwacht werd dat het een zware wedstrijd zou worden , wordt de tegenstander letterlijk zoek gespeeld.
Aanvallen worden vanuit achter door Jada Ayoub of Tygo keurig opgezet naar het middenveld waar Nick Thobias en Demy de bal lekker overspelen en proberen spits Thijs te bereiken.
Diverse schoten van Demy / Thijs / Nick en Thobias resulteren helaas niet in de verdiende 1-0 voorsprong.
Tijd voor een korten pauze , 2 minuutjes even positief coachen en wisselen en we hervatten de wedstrijd.
Thobias Nick en Ayoub maken plaats voor Yousef Juul en Danny.
Schoten gaat geconcentreerd verder waar het was gebleven en DIO komt wederom niet in het spel voor. Schoten van Juul / Yousef en Jada missen precisie stand nog altijd 0-0. Tygo heeft een hoofdrol achterin vandaag , iedere bal zit hij tussen met z’n verwoestend linkerbeen , aan de kant wordt al gespeculeerd dat de man of the match hierdoor wel bekend is.
Vlak voor het rust signaal , krijgt Schoten een aanval , de bal komt voor de voeten van Thijs die de bal keurig in de rechteronderhoek plaatst. 1-0 !!! De kids zijn door het dolle heen. Welverdiende voorsprong in deze belangrijke wedstrijd.
Tijd voor de rust , banaantje (gesponsord door de plus) en een bekertje limonade gaan er gretig in.
Ook de tweede helft heeft schoten de wedstrijd volledig onder controle , waar DIO pogingen doet om langs de verdediging van schoten te spelen , stuiten ze steeds op het blok dat Tygo / Jada / Ayoub heet , wat hebben jullie het achterin vandaag supergoed gedaan !
Voorin komen keurige paasjes van Danny , die ondanks zn liesblessure lekker stond te ballen , Thijs en Youssef , maar niemand krijgt de bal erin ???
Thobias mist een paar keer compleet de bal, Nick stuit 2x op de keeper , Juul kan net niet lekker uithalen en de keeper van DIO zit er een paar keer goed tussen. Zelfs als we met 3 tegen 1 op de verdediging van DIO afstormen , slagen we er helaas niet in de wedstrijd op slot te gooien en de 2-0 te maken. (Denk dat volgende week hier vast wel op getraind gaat worden :-))
Eindstand 1-0 , welverdiende overwinning!!
Trainer Barry is tevreden en beloont de kids met een AAtje.
Man of the match vandaag is Tygo.
Doelpuntenmaker :
Thijs
Vandaag is er echt als een team gespeeld , keurig jongens en meiden!
Als we voor de goal iets minder zelfzuchtig zijn en daar de bal nog eens overspelen , zullen er in de volgende wedstrijd veel meer goals vallen en hoeven we langs de kant niet zo op onze nagels te bijten van de spanning.
5 gespeeld, 5 gewonnen. 17 voor 9 tegen een keurig +8 doelsaldo, op naar volgende week RCH JO11-2 komt dan op bezoek.