Koninklijke HFC 3 (zon)

Assist: Tom Jacob

4e klasse 04

27 oktober 2019 12:00

Vandaag stond de topper op het programma tegen KHFC 3. Vorig seizoen was al gebleken dat dit een taaie tegenstander was en of het daarom verstandig was dat ruim 90% van Schoten 3 de dag ervoor naar Bayer Leverkusen – Werder Bremen was geweest viel te betwijfelen.

In de kleedkamer bleek dat vooral Nick het nog te zwaar had en dat hij meer op het toilet als in de kleedkamer was te vinden.

Gelukkig waren er van de 14 aanwezigen minimaal 12 fit genoeg om te kunnen spelen en waren alleen Ishan en Raymond omgekleed om in uiterste nood in te vallen.

Het begin van de wedstrijd is van beide kanten aftasten en gebeuren er weinig hoogtepunten voor beide doelen. Totdat na zo’n 20 minuten spelen de spits van KHFC de diepte in wordt gestuurd, de grensrechter van Schoten vlagt, langs de kant steken nog ongeveer 4 mensen hun hand in de lucht dat het buitenspel is, maar scheidsrechter Samil laat doorspelen. Alleen voor Bart schiet de spits de bal onder Bart door en komt Schoten op een 0-1 achterstand.

Het restant van de 1e helft blijven de kansen spaarzaam, als Schoten er al een keer doorheen komt is er geen bezetting voor de doel en de enkele corners en afstandsschoten leveren nauwelijks gevaar op.

In de rust is het duidelijk dat het anders moet en er wordt al gepraat over een plan B, echter kon Schoten toen nog niet bedenken dat het plan B al snel in de 2e helft in werking zou moeten treden.

Vlak na rust komt over de rechterflank van KHFC de back mee op en snijdt de buitenspeler naar binnen. De bal komt uiteindelijk bij deze buitenspeler terecht, die randje 16 verwoestend uithaalt en Bart zo kansloos laat, 0-2!

Bas wordt nu naar voren gedirigeerd in de hoop dat er op een andere wijze kansen worden afgedwongen. Het duurt nog even voordat dit effect heeft, maar een lange bal wordt door Tom verlengd met het hoofd richting Quincy die met een lob de uitgekomen keeper verschalkt, 1-2!

Met nog een kwartier te spelen start Schoten een slotoffensief, waarbij de grootste kansen voor Bas en Tom zijn. Eerst is het Bas die randje 16 helemaal alleen voor de keeper wordt gezet. Zijn schuiver gaat echter rakelings langs de paal. Niet veel later geeft Kenneth een afgemeten voorzet richting de 2e paal, Tom volleert de bal in 1x richting het doel, maar de keeper staat precies op de juiste plek om redding te brengen.

Zo staat Schoten na een zeer geslaagde zaterdag, met lege handen op zondag en zal naast de mentale aanwezigheid ook volgende week in Hillegom de fysieke aanwezigheid er weer moeten zijn.