42'

4e klasse 04

1 maart 2020 12:00

J. Pelser

In de reserve 4e klasse voert Schoten 3 nu al enige weken de ranglijst aan. Reden genoeg voor tegenstanders om altijd net dat beetje extra te geven en zo geschiedde dit weekend.

Velsen kwam op bezoek op een winderig complex en lieten vanaf de aftrap zien dat zij hierheen waren gekomen voor de 3 punten. Na ongeveer een minuut spelen komt de rechtshalf van Velsen via de zijkant het zestienmetergebied in en kan vrij uithalen op Bart, die gelukkig zijn korte hoek goed afdekt en zo redding kan brengen.

Na ongeveer 20 minuten spelen is de volgende kans voor Velsen wel raak als de spits de bal met ietwat geluk mee krijgt en een steekbal richting wederom de rechtshalf geeft. Vrij voor Bart mist hij deze keer niet, 0-1!

Na deze goal is het Schoten dat eindelijk wat meer voorwaartse druk gaat zetten, maar te slordig in de passing is. De harde wind in combinatie met de slordige passing zorgt ervoor dat het merendeel van de aanvallen resulteert in een achterbal voor Velsen.

Ondanks dat Schoten een van de slechte helften van het seizoen speelt, komt het op slag van rust toch op gelijke hoogte als een voorzet van Nigel wordt weggekopt door een verdediger, de bal belandt randje zestien recht in de voeten van Sjors die met een lage schuiver recht over de grond de keeper maar is test. Deze test blijkt voor de keeper niet makkelijk aangezien hij een duik maakt en de bal knullig over hem heen ziet stuiteren, 1-1!

In de rust wordt er het een en ander omgezet en dat komt het spel in de 2e helft meteen ten goede.

Er wordt weer meer gecombineerd en dat zorgt ervoor dat Schoten zijn 1e grote kans van de wedstrijd krijgt als Nigel het zestienmetergebied is binnen gekomen, de bal op z’n borst aanneemt, maar helaas zijn schot net geblokt ziet worden door een tegenstander.

Ook al is Schoten duidelijk de bovenliggende partij de 2e helft, het blijft oppassen voor de twee gevaarlijke spitsen van Velsen. Zo komen zij uit een ingooi vanaf de linkerkant middels een een-twee het zestienmetergebied binnen van Schoten en probeert Bas met een sliding hen af te stoppen, helaas voor Schoten raakt hij niet de bal en wel de man, strafschop! De spits gaat zelf achter de bal staan en stuurt Bart de verkeerde kant op, 1-2!

Na deze goal gaat Schoten opnieuw op jacht naar de gelijkmaker en is hier heel dichtbij als Kenneth en Quincy een een-twee aangaan in het zestienmetergebied van Velsen. Helaas voor Kenneth is de keeper van Velsen op tijd zijn doel uit om de inzet van Kenneth te blokken.

In het laatste kwartier neemt Schoten meer en meer risico om nog de gelijkmaker te maken, maar veel verder als een paar vrije trappen vanaf de zijkant of corners komen ze niet. Daarentegen maakt Velsen wel handig gebruik van de ruimte die achterin komt te liggen bij Schoten en zodoende komen zij na een misverstand tussen Daniel en Sjors wederom alleen voor Bart terecht en scoren ze de 1-3!

Schoten 3 schaart zich zodoende dit weekend in het rijtje koplopers met Liverpool, Ajax en Barcelona. Allen koplopers die niet konden winnen.