Schoten 3 (zon) - HYS 2 (zon)

Schoten 3 (zon) - HYS 2 (zon)

Schoten 3 (zon)

1 - 3

HYS 2 (zon)

60'

Competitie

4e klasse 03

Datum

30 januari 2022 12:00

Scheidsrechter

R. Ket

Accommodatie

Sportpark Vergierdeweg
Vergierdeweg 265 A
2026BJ
HAARLEM
tel. 023-5375732

Na tien weken geen voetbal is er niets mooier dan de competitie te mogen hervatten met de gezelligste wedstrijd van het jaar: Schoten – HYS. Ondanks dat een aantal jongens in quarantaine zitten, net uit quarantaine komen of geblesseerd zijn is het trainer Ket toch gelukt, met hulp van een aantal gastspelers, om een team aan de aftrap te krijgen.

Beide teams begonnen wat aftastend en moesten wennen aan de polletjes en kuilen in het speelveld. De eerste kans van de wedstrijd komt uit een corner van HYS maar wordt vanaf 18 meter over het doel geschoten. In de tegenaanval is het Tom die met een bananenbal de verdediging van HYS verrast en Quincy richting de goal stuurt, zijn schot beland over de grond in de handen van de keeper.

Hierna was het de beurt aan HYS die hun spits de diepte in stuurde en met een lob keeper Koen probeerde te verrassen maar de bal naast zag gaan. Tom en Quincy zorgden voor de tegenaanval en Quincy kon weer oog in oog met de keeper komen. De verdediger van HYS kon de aanval niet meer stoppen en wist geen andere oplossing dan Quincy om zijn middel te pakken. Dit werd te licht bevonden door de scheidsrechter om een vrije trap voor te geven.

De geel zwarte verdediging heeft het aanvalsplan van HYS door en staat organisatorisch goed waardoor zij met behulp van Nigel en Sjors veel ballen kunnen onderscheppen. Schoten probeerde op hun beurt via Sjoerd de drie aanvallers in stelling te brengen, de ruimte lag immers achter de verdediging van HYS die ver van hun goal speelden. Schoten controleert de wedstrijd en kan meerdere aanvallen achter elkaar uitvoeren. Een steekbal van Quincy wordt met de hand gestopt door een verdediger, Sjoerd ziet zijn schot na een 1-2 met Quincy in het zijnet belanden en uit een voorzet van Tom schiet Sjoerd over.

Af en toe probeert HYS via een lange bal uit te breken maar Daniel en Jordy hebben de boel op slot zitten, op één schot op de kruising na. Schoten gaat verder met aanvallen en via Jordy en Sjoerd komt Quincy weer op de keeper af. Een uitstekende verdedigende actie houdt hem van scoren af en levert een corner op. Quincy trapt de corner zelf en geeft een aangemeten bal op het voorhoofd van Wesley die net naast kopt.

Vanaf dit moment dringt HYS meer aan en voert de druk op rondom de 16 meter. Een schot beland naast de goal en een kopbal idem dito. Bij de volgende aanval wordt Daniel in zijn eigen 16 meter onderuit gehaald maar de scheidsrechter die veel liet doorspelen zag hier geen overtreding in. Met een 0-0 stand zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na de thee gaat Schoten verder met aanvallen. Nigel haalt uit vanaf de punt van het strafschopgebied en ziet zijn bal via de keeper over de achterlijn rollen. De corner komt bij Daniel terecht die de bal voorlangs schiet. De precisie en scherpte lijkt te missen want vrijwel geen een schot van Schoten is op goal. Die scherpte leek achterin ook te ontbreken bij een miscommunicatie tussen Danilo en Koen waardoor de bal bij de aanvaller van HYS belande. Zij konden dit op tijd herstellen waardoor een tegendoelpunt werd voorkomen.

Op dit moment besluit trainer Ket een gouden wissel toe te passen. Barry komt erin voor Nigel, het spel wordt hervat met een inworp en Sjoerd ontvangt de bal en haalt uit met een geplaatst schot. 1-0! Schoten komt terecht op voorsprong en heeft de wedstrijd onder controle. Niets lijkt de eerste overwinning van 2022 in de weg te zitten.

Niets blijkt minder waar… De linksbuiten van HYS kapt twee verdedigers uit, schiet op doel maar zijn schot wordt gered door Koen. Een volgende aanval wordt afgevlagd maar het signaal van de grensrechter wordt niet overgenomen door de scheidsrechter. In de miscommunicatie die hieruit ontstaat denkt Daniel dat Schoten een achterbal heeft gekregen en legt de bal met zijn hand stil op de 5 meter lijn om deze te nemen. Zonder dat dit direct voordeel oplevert voor Schoten (of nadeel voor HYS) wordt deze onhandige actie toch bestraft met een indirecte vrije trap. 1-1…

Schoten laat het hoofd niet hangen en zoekt naar de voorsprong. Een vrije trap levert een corner op die bij Wesley beland. Zijn schot wordt buiten het zicht van de scheidsrechter met de hand tegengehouden.

In deze volgende, onrustige, fase is HYS onderling aan het mopperen en lukt het Schoten telkens niet om tot een schot op doel te komen. Toch is het HYS dat op voorsprong komt. Een vrije trap wordt in eerste instantie nog gered door Koen maar hij bokst de bal in de voeten van een HYS-speler, deze twijfelt niet en schiet de bal binnen. 1-2… Dit moment lijkt de wedstrijd doen kantelen. HYS krijgt energie en bij Schoten ontstaan irritaties. De duels worden niet fel aangegaan, er wordt slordig met aanvallen omgegaan en er wordt niet goed meeverdedigd. Na een duel waarbij een ellenboog en een hoofd elkaar raken wordt Tom van het veld gestuurd. Uit de vrije trap volgt een schot van HYS. 1-3…

Schoten weet zichzelf niet te belonen in een wedstrijd die zij grotendeels onder controle had. In de eindfase ontbrak de teamspirit en wil om te winnen. Volgende week een nieuwe kans, uit tegen de Kennemers.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!