Kampioensspanning? - Schoten

Kampioensspanning?

Kampioensspanning?

Eendracht '82 sc. 3

6 - 4

Schoten 2 (zon)

Tom Jacob (schot)
Assist: Ihsan Yazar
Assist: Tom Jacob
Tom Jacob (schot)
Assist: Sjors Pelser

Competitie

4e klasse 03

Datum

7 mei 2023 12:00

Scheidsrechter

E. Atar

Accommodatie

Sportpark De Eendracht
Bok de Korverweg 12
1067HR
AMSTERDAM
tel. 020-6114400

Vandaag stond de wedstrijd tegen Eendracht ‘82 op het programma. De laatste wedstrijden op Sportpark van Eendracht waren beladen dus er viel genoeg voor te bespreken in aanloop naar de wedstrijd. Niet alleen ging het over de tegenstander maar ook over het eventuele aanstaande kampioenschap.

Met nog drie wedstrijden te spelen (Eendracht uit, Amsterdamse Bos thuis en Velsen 4 uit) lijkt de strijd om het kampioenschap tussen Schoten en Amsterdamse Bos te gaan. Laatstgenoemde is in afwachting van de KNVB over twee gestaakte wedstrijden en speelt daarna alleen nog tegen Schoten. In theorie zou Schoten, als ze vandaag winnen, de titel al in één hand hebben. Mits er met de kampioenszenuwen omgegaan kan worden.

Eendracht mag aftrappen en hun intentie is direct duidelijk; veld groot, lange ballen en gokken op de snelheid van de aanvallers. Dit lukt aardig mede omdat Schoten niet scherp aan de wedstrijd begint. Schoten is telkens een stapje te laat en zoekt naar een antwoord op het spel van Eendracht.

De eerst grote kansen zijn dan ook voor Eendracht. Door balverlies op het middenveld komen zij twee keer tot een schotkans die gelukkig naast en over gaan. Schoten probeert het wel maar komt niet tot uitgespeelde kansen.

Een achterbal voor Schoten wil Jeremy over de grond trappen maar hij speelt per ongeluk de rechtsbuiten van Eendracht in. Deze profiteert hier direct van, kapt Jeremy uit en scoort. 1-0.

Gelegenheidscoach Daniel heeft gezien dat centrale verdediger Nick meer aan de bal moet komen en coacht hem vooruit. Dit heeft direct resultaat want Schoten krijgt meer de bal en kan een goede aanval opzetten. Ihsan speelt Tom in die langs de zijlijn een dribbel inzet. Met zijn kracht en snelheid weet hij de achterlijn te halen, hij kapt de bal af en de keeper trapt er in zijn schijnbeweging. Tom haalt uit en scoort, 1-1!

Schoten kreeg meer grip op de wedstrijd en de aanvallen die Eendracht opzet kunnen door Michael, die nooit te beroerd is om te vlaggen, afgevlagd worden wegens buitenspel.

Een inworp van Schoten wordt door Branco richting Raymond gegooid die zich vrijgelopen heeft op het middenveld, hij draait open en geeft een crossbal op Tom. Tom zet een identieke actie in als bij de 1-1, haalt de achterlijn maar gunt zijn teamgenoten ook een doelpunt. Helaas stond er niemand op de juiste plek om de bal tegen de touwen te schieten..

Eendracht schrikt wakker en zoekt nog vaker de snelle buitenspelers. Op hun rechterkant komen zij aan de bal en kunnen een aanvaller de diepte in sturen. Dit keer is het geen buitenspel en de verdediging van Schoten ligt open. De aanvaller was niet meer in te halen en scoort. 2-1.

Niet veel later zet Eendracht een gelijke aanval op en lijken zij de 3-1 te maken. Gelukkig had Nick goed positie gekozen en kon de bal van de lijn af koppen.

Met deze stand gaan beide teams de rust in. Er worden drie wissels doorgevoerd om hopelijk meer grip op het spel van Eendracht te krijgen; Raymond, Ihsan en Branco maken plaats voor Sjors, Ralph en Michel. 

Alhoewel Schoten niet scherp aan de tweede helft begint, zijn de eerste twee kansen wel voor hen. Bas stuurt Kenneth de diepte in die de bal op Sjors aflegt, Sjors haalt uit maar de keeper vangt de bal. De tweede kans is een schot van Michel die naast gaat.

In de tegenaanval zoekt Eendracht weer direct de aanvaller met een lange bal. Tom kan de bal op het middenveld net niet uit de lucht plukken en achterin Jordy mist één schoenmaat om de bal weg te tikken waarna de bal de spits zijn kans grijpt en scoort. 3-1..

Even later heeft Eendracht bijna op hun eigen achterlijn, links in de hoek, een inworp. Schoten kan de bal hier niet veroveren en ziet de bal naar de rechtermiddenvelder gespeeld worden die alle ruimte heeft. Eendracht verzaakt niet en breidt de score uit. 4-1..

Dat de 5-1 niet op het scorebord komt na een misverstand tussen Nick en Sjors op het middenveld is te danken een Jeremy die de bal stopt nadat de spits vrij op hem af komt lopen.

Schoten heeft inmiddels door dat het op deze manier wel heel gemakkelijk gaat en besluit uit een ander vaatje te tappen. Stephan stapt vanuit de verdediging goed door en onderschept de bal, speelt Tom aan die op zijn beurt Kenneth de diepte instuurt. Kenneth kapt de bal naar binnen en schiet de bal vol overtuiging in de rechterhoek. 4-2!

De druk op Eendracht wordt opgevoerd via Nick en Michel die de bal bij de tweede paal op Sjors geeft. Sjors twijfelt niet, haalt hard uit maar de keeper kan de bal tegenhouden.

In de volgende aanval onderschept Sjors een bal op zijn eigen helft en stuurt Tom weg de diepte in, Tom geeft de bal laag voor op Michel die in komt lopen maar hij kan helaas net niet bij de bal.

Raymond en Daniel bespreken op de bank een tactisch plan om de laatste twintig minuten een verliespartij te voorkomen. Nigel en Bas worden gewisseld voor Ihsan en Raymond, Schoten gaat 4-4-2 spelen en de bal sneller naar de spitsen spelen.

Op dat moment staat Schoten even niet op te letten en laat de beste speler van Eendracht vrijlopen. De middenvelder kan de instappende Stephan uitkappen en scoort met een lob over Jeremy. 5-2.

De kansen volgen over en weer maar het tactisch plan van Schoten lijkt wel te werken, ze komen vaker bij de goal en creëren veel kansen. Zo krijgt Sjors de bal van Nick aangespeeld, Sjors speelt Michel in en omdat Eendracht denkt dat het buitspel is, staan zij niet op te letten en kan Michel de bal naar Kenneth spelen. Kenneth staat vrij voor de goal scoort zijn tweede van de dag. 5-3!

De scheidsrechter die de wedstrijd goed aanvoelde en verder prima floot, heeft op dit moment ook door dat Schoten beter wordt. Tot twee keer aan toe wordt een speler van Schoten van achter neergeschopt maar de man met fluit vindt het geen overtreding. Vlak voordat Sjors de derde schop van achter in ontvangst mag nemen tikt hij de bal naar Tom, Tom haalt uit en schiet hard binnen. 5-4!

Kan het dan toch nog? Schoten begint erin te geloven en zet een volgende aanval op. Kenneth geeft de bal voor en de keeper van Eendracht komt uit, springt over een Schoten aanvaller heen en laat de bal zelf los. Schoten komt hierdoor in een kansrijke positie maar de scheids besluit anders. Vrije trap voor Eendracht wegens een overtreding op de keeper. Ihsan laat merken het niet met de beslissingen eens te zijn en moet wegens herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter met 2x geel van het veld.

Schoten krijgt nog een kans als zij vlak voor tijd een corner krijgen. Iedereen, zelf Jeremy gaat mee naar voren. De corner wordt afgeslagen en in de omschakeling scoort Eendracht de winnende. 6-4.

De kampioensspanning heeft toegeslagen en Schoten heeft de goals te makkelijk weggegeven. Over twee weken staat de kraker tussen Schoten en Amsterdamse Bos op het programma, in afwachting van de KNVB weten we dan hopelijk ook of dat de kampioenswedstrijd kan zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!